Szabálytalan, ha nem a megengedett legnagyobb sebességgel haladok?
"kis suzukinak is meg kell előznie"
A Kresz azon pontját linkeld már lsz,ami szerint kötelező előzni.
Nem, a Kresz csak annyit ír, hogy nem szabad indokolatlanul olyan lassan haladni, hogy a forgalmat akadályozza.
Mi ez a baromság, hogy belekényszeríti az előzésbe? Aki nem tudja pontosan felmérni, hogy az előzés biztonságos-e, az ne előzzön, nem kötelező.
Én általában kisteherekkel járkálok, és az olyanok, mint te kérdező, az egyik legidegesítőbbek. Akik a kanyarban 40-nel tötymörögnek, az egyenesben meg, mikor lendületet vehetnék, nyomják neki 95-tel és így esélyem sincs megelőzni. Kérdező te csak menj a saját tempódban, ahogy biztonságosan tudsz haladni, és ha ez a mögötted haladónak nem megfelelő, akkor megelőz. Ne a mögötted jövő miatt haladj gyorsabban, kivéve ha villogó van a tetején.
Persze ha hosszú szakaszon nem lehet előzni, és jófej akarsz lenni, akkor elengedheted. A hátulról reflektorozó barmokra meg kapcsold rá a hátsó ködlámpát, azt' előzzön meg, ha annyira siet.
jöhetnek a piros kezek.
nem szabálytalan, csak max sok embert előzésre kényszerítesz, feltartod őket, a családjuktól veszed el az időt amit vele tölthetnek, és az előzéssel veszélybe sodrod őket.
Szerintem hivj taxit.
Aki városban,50-es zónában 70-nel megy az szabálytalankodik,ott mindegy,hogy te 40 v 50-nel mész,feltartod,de szabályosan.
Leglaább is te szabályosabb vagy nála.
Csak tessék,ha 70-nel akar menni akkor előzni fog.
"feltartod őket, a családjuktól veszed el az időt"
Sztem nem kell megállni a STOP táblánál sem,sőt a piroson is nyugodtan át lehet menni azzal is nyersz egy fél-egypercet....komolyan..be..arok a röhögéstől..Kész..ennél jobban nem lehetne leírni ami a magyar vezetés kultúrát illeti.
Tényleg agybaj ami az utakon folyik. Én nem tudom honnét jött ennyi idegbeteg,szabálytalankodó siető sofőr az utóbbi időkben, de valami elképesztő.
# 26-osnál a pont! :)
Akkor már sebességkorlátozás se legyen se lakot tterületen, se azon kívül. Mindenki menjen annyival, amennyivel akar. Hiszen ezzel ezek a "mocskos bürokraták" akik a szabályokat hozzák, csak arra mennek rá hogy másokat szivassanak azzal hogy a "családjuktól vegyék el az időt".
De ha már itt tartunk, a munkaidő is egy kicseszés, mert elvesz egy csomó időt az emberek családjától. :D Akkor ne is kelljen dolgozni, csak a fizetést utalják! :D
A világ nem így működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!