Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szabálytalan, ha nem a megenge...

Szabálytalan, ha nem a megengedett legnagyobb sebességgel haladok?

Figyelt kérdés
Tegnap volt autóbalesetem és arra gondoltam, ha újra autóba ülök, hogy az elején még lassabban hajtok (városban 40, lakott területen kívül 70), ha esetleg jönnének mögöttem akkor felgyorsítok 50-re, illetve kirakom az indexet, hogy előzzenek meg; vagy ugyanúgy felgyorsítok 90-re, de ha egyedül vagyok akkor hajtanék lassabban.
2016. nov. 12. 08:50
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
#3 egyeseknek az is akadályozás, ha valaki ötvennél 55-el megy előttük, szóval ezzel az idézett passzussal sokra nem megy az ember.
2016. nov. 12. 14:28
 22/30 anonim ***** válasza:
36%

"kis suzukinak is meg kell előznie"

A Kresz azon pontját linkeld már lsz,ami szerint kötelező előzni.

2016. nov. 12. 16:45
 23/30 anonim ***** válasza:
10%

Nem, a Kresz csak annyit ír, hogy nem szabad indokolatlanul olyan lassan haladni, hogy a forgalmat akadályozza.

Mi ez a baromság, hogy belekényszeríti az előzésbe? Aki nem tudja pontosan felmérni, hogy az előzés biztonságos-e, az ne előzzön, nem kötelező.

Én általában kisteherekkel járkálok, és az olyanok, mint te kérdező, az egyik legidegesítőbbek. Akik a kanyarban 40-nel tötymörögnek, az egyenesben meg, mikor lendületet vehetnék, nyomják neki 95-tel és így esélyem sincs megelőzni. Kérdező te csak menj a saját tempódban, ahogy biztonságosan tudsz haladni, és ha ez a mögötted haladónak nem megfelelő, akkor megelőz. Ne a mögötted jövő miatt haladj gyorsabban, kivéve ha villogó van a tetején.

Persze ha hosszú szakaszon nem lehet előzni, és jófej akarsz lenni, akkor elengedheted. A hátulról reflektorozó barmokra meg kapcsold rá a hátsó ködlámpát, azt' előzzön meg, ha annyira siet.

jöhetnek a piros kezek.

2016. nov. 12. 18:35
 24/30 anonim ***** válasza:
57%

nem szabálytalan, csak max sok embert előzésre kényszerítesz, feltartod őket, a családjuktól veszed el az időt amit vele tölthetnek, és az előzéssel veszélybe sodrod őket.

Szerintem hivj taxit.

2016. nov. 12. 21:31
 25/30 anonim ***** válasza:
33%

Aki városban,50-es zónában 70-nel megy az szabálytalankodik,ott mindegy,hogy te 40 v 50-nel mész,feltartod,de szabályosan.

Leglaább is te szabályosabb vagy nála.

Csak tessék,ha 70-nel akar menni akkor előzni fog.

2016. nov. 12. 21:37
 26/30 anonim ***** válasza:
49%

"feltartod őket, a családjuktól veszed el az időt"

Sztem nem kell megállni a STOP táblánál sem,sőt a piroson is nyugodtan át lehet menni azzal is nyersz egy fél-egypercet....komolyan..be..arok a röhögéstől..Kész..ennél jobban nem lehetne leírni ami a magyar vezetés kultúrát illeti.

Tényleg agybaj ami az utakon folyik. Én nem tudom honnét jött ennyi idegbeteg,szabálytalankodó siető sofőr az utóbbi időkben, de valami elképesztő.

2016. nov. 13. 14:57
 27/30 anonim ***** válasza:
25%
Én meg nem tudom, hogy honnan jön ez a sok önkéntesrendőr!
2016. nov. 13. 17:36
 28/30 anonim ***** válasza:
47%
Kissé ijesztőek a szavazatok, különösen az, ahogy a 26-os választ leszavaztátok.
2016. nov. 13. 22:11
 29/30 anonim ***** válasza:
Bizonyára ők azok akik az úton is "sietnek" (legöbbször persze sehová))Amennyiben vki nem legalább a megengedett maximummal hajt előtte(vagy többel) akkor máris dudál,villog,anyáz,mutogat.Mikor meg jön a csekk,akkor meg a k..va a..ját az összes f..szopó fakabátnak..
2016. nov. 13. 22:44
 30/30 anonim ***** válasza:

# 26-osnál a pont! :)

Akkor már sebességkorlátozás se legyen se lakot tterületen, se azon kívül. Mindenki menjen annyival, amennyivel akar. Hiszen ezzel ezek a "mocskos bürokraták" akik a szabályokat hozzák, csak arra mennek rá hogy másokat szivassanak azzal hogy a "családjuktól vegyék el az időt".

De ha már itt tartunk, a munkaidő is egy kicseszés, mert elvesz egy csomó időt az emberek családjától. :D Akkor ne is kelljen dolgozni, csak a fizetést utalják! :D

A világ nem így működik.

2016. nov. 14. 12:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!