Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szabálytalan, ha nem a megenge...

Szabálytalan, ha nem a megengedett legnagyobb sebességgel haladok?

Figyelt kérdés
Tegnap volt autóbalesetem és arra gondoltam, ha újra autóba ülök, hogy az elején még lassabban hajtok (városban 40, lakott területen kívül 70), ha esetleg jönnének mögöttem akkor felgyorsítok 50-re, illetve kirakom az indexet, hogy előzzenek meg; vagy ugyanúgy felgyorsítok 90-re, de ha egyedül vagyok akkor hajtanék lassabban.
2016. nov. 12. 08:50
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
82%
Az indokolatlan az az hogy "nincs kedved". Ha meg nem érzed biztonságosnak a megengedettet és az útviszonyok sem rosszak, akkor (átmenetileg) alkalmatlan vagy a járművezetésre = ne ülj autóba.
2016. nov. 12. 12:03
 12/30 anonim ***** válasza:
Akkor indokolom: Az adott körülmények között én ennyivel érzem biztonságosnak.Bizonyítsa vki az ellenkezőjét..
2016. nov. 12. 12:57
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

Régen tanultam a KRESZ-t, lehet hogy azóta változott is, de én úgy emlékszem, hogy kötelező minimum sebesség csak autópályán van, 70km/h. Minden egyéb közúton, ha tábla külön nem jelzi, akkor nincs.

Tehát, akinek nem tetszik, az egy arra alkalmas helyen megelőz.

Sajnos nagy az isten állatkertje és ezt nem mindenki fogja tolerálni. Elképedek, hogy sokaknak mennyire életbevágóan sürgős dolga van az utakon és ha csak 1 másodpercet is nyer vele gondolkozás nélkül képesek a saját és mások életét is veszélyeztetni, nyomni a dudát meg anyázni...

Vagy pont tegnap is történt velem egy eset, ami majdnem hogy mindennapos: Főúton óra szerint 90-100km/h-val szoktam haladni. Ez gps szerint legfeljebb 2-3km/h sebességtúllépés. Még úgy vagyok vele, hogy ha az út és látási viszonyok megengedik, nekem ennyi belefér. (Simán vannak így is akik nem kis sebességkülönbséggel húznak el mellettem, legalább 130-140km/h-val biztos mennek.)

Jön mögöttem egy telekjárós, rámtapad. A követési távolság fogalmát nem ismeri. Nem előz meg. Jó, akkor egy kicsit odalépek neki, hogy leszakadjon, ha tartja ezt a 100-at, akkor legalább lesz egy kis távolság köztünk és nem a tükrömbe világít. Felgyorsulok traffipax-határra, erre ő is gyorsít. Megelőzni nem előz meg, viszont felküldi nekem a reflektort és így a hátsómba tapadva jön utánam.

Hogy az mi a tökömnek volt jó neki, soha nem fogom megérteni... Nem értem, hogy mit várt, mit fogok csinálni... Ha siet, mért nem előz meg? Ha nem siet mért nem tart egy pár tíz méter távolságot és jön utánam? És mért kell reflektorozni közvetlenül valaki mögött? Főúton nem fogom 150-nel nyomni, mert gondolom nem ő fogja kifizetnie a csekkemet... Ha ő azt akarja, akkor előzzön meg.

Szóval ilyen vezetésre alkalmatlan idiótákra számíts! Sajnos a jogosítvány megszerzését nem kötik sem értelmi képességhez (a 8 általánoson kívül) sem pszichológiai alkalmassághoz. Pedig sok esetben kéne!

2016. nov. 12. 13:00
 14/30 anonim ***** válasza:

A maximálisan megengedett sebesség nem azt jelenti,hogy annyival kell,hanem hogy lehet!

A kötelező legkisebb alá nem szabad.

2016. nov. 12. 13:00
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

"viszont felküldi nekem a reflektort és így a hátsómba tapadva jön utánam. "

Ilyenkor szép óvatosan lelassítok 30-40-ig,max egy félpercen belü megunja,ezekkel mást nem nagyon tudsz kezdeni.

2016. nov. 12. 13:19
 16/30 anonim ***** válasza:
90%

Mások fenntartása veszélyesebb sokkal, mint a gyorshajtás.

Igy gyakorlatilag egy 1.0-ás, pici kis suzukinak is meg kell előznie téged.

Félrehúzódsz? Hova, ha nem lesz hely?

Nem szeretném, ha egy kis autót kényszerítenél előzésre, mikor más meg min. 100-zal jön szembe!

2016. nov. 12. 13:43
 17/30 anonim ***** válasza:
0%

"Ha nem a megengedett legnagyobb sebességgel mész, akkor olyanokat is belekényszerítesz az előzésbe, akik amúgy nem előzgetősek. Abból van a baleset."

Ergo mindenki menjen 50-tel, 60-as tablanal 60-nal, 90-es tablanal 90cel? Ekkora marhasagot... az elozgetos akkor elozzon. en ebbol sose csinalok probelmat. Balesetveszelyes az is, ha a 75 eves szatyor a reakcioideje miatt elnezne valamit 90-nel...inkabb menjen lassabban, de biztonsagosan.

2016. nov. 12. 13:47
 18/30 anonim ***** válasza:
51%

"viszont felküldi nekem a reflektort és így a hátsómba tapadva jön utánam. "

Ilyenkor régebben satuféket nyomtam, hadd előzzön meg, utána kicsit követtem a 4*100 wattos refimmel, ja és az autóm 160-nál, egy nagyobb gázadásnál még ugrik rendesen!

De ezt nem ajánlom, inkább hadd menjen a paraszt traktoros tovább.

2016. nov. 12. 13:47
 19/30 anonim ***** válasza:

Azt szoktam bírni amikor egy 10 perces út miatt 50 helyett pl 70-nel mennek.

Egy 50-nél ~ 10 perces út : 1.5 perccel rövidül,70-et tartva.

50-es zónában a 40 ,is 1-2 percet jelent.

50 helyett 40 ,még azt mondja az ember ,oké,vissza 1 sebesség,60-nal ,elvileg 30 m-hez 4 mp kell.

Nem hiszem,hogy olyan nagy dolog.

90-es zónában a 70 az már más.

Egy 80-at tartani közel izlés kérdése,még.

Ha 90-es zónában valaki 80-nal megy előttem,én meg "sietek" kora reggel fél 5-kor,hogy jó horgászhelyet találjak,90-95-tel,akkor balra indexelek,és 100-zal megelőzöm.

majd ismét 90-95-ös utazóval elvagyok.

Na azokon akadjunk fent,akik egy 5-10-zel lassabban mennek a megengedettnél,azokon igen,akik 30-cal mennek városban ,amikor 50 unalmunkba is tökéletes,vagy autóúton 70-80-nal tényleg vánszorognak.

5-10 km/h izlés kérdése lehet,azt felvehetjük mi is,de amikor 20-40-nel lassabban mennek lakotton kívül/autóúton, az már indokolatlan.

Indokolt : Egy hirtelen műszaki hiba,amivel tovább tudunk menni,egy laposabb mankókerék,egy jó hirtelen nagy ónos eső,egy friss jogsis első útja a hóban.

De nem a kopott gumi.

2016. nov. 12. 14:09
 20/30 A kérdező kommentje:

De nem tartanám fel a forgalmat, akkor mennék 70-nel, ha nem jönnek mögöttem, ha jönnének akkor felgyorsítanák 90-re. Véleményem szerint úgy is veszélyes vezetni, "ahogy a forgalom diktálja". Mert városban jöttek mögöttem 70-nel és én is kénytelen voltam annyival menni (villognak, dudálnak), zebránál meg nem tudok megállni ez miatt. Viszont volt már olyan, hogy villogtak városban, de én akkor is 50-nel mentem (visszavillogtam elakadásjelzővel :D).

Amúgy ha valaki reflektorozik mögöttem, akkor folyamat lassítok míg meg nem unja és megelőz.

Nem arról van szó, hogy félek, mert ma már vezettem, de ha nincs mögöttem senki, akkor én úgy tartom biztonságosnak, ha 50 helyett 40-nel megyek. Persze ha üres a város, akkor én is szoktam 60-nal menni, de 95 százalékban törekszek a szabályok betartására, mert azok értünk vannak, nem ellenünk.

2016. nov. 12. 14:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!