Én voltam szabálytalan vagy a másik fél?
A piacon vetted a jogosítványodat?
Jobbról ajartál előzni, és jobbkéz szabállyal indokolni a hülyeséget.
Bosszantó a tötyörgés, de mint kiderült meg akart állni, és valószínűleg nem ismerte a környéket, azéért ment lassan mert keresett valamit.
Vedd elő a KRESZ könyvet és olvasd át az előzésről szóló fejezetet.
"A piacon vetted a jogosítványodat?"
Szerintem ennek még jogsia sincsen.....
hát igen, én is büntetném az ilyen tögyögőket, ugyanis sokkal de sokkal több balesetet okoznak, mint aki gyorsan megy. sztem egy 10% eltérés oké, de aki annál lassabban vánszorog, és ezzel iszonyú nagy balesetveszélyt idéz elő, mivel felbaxxxa az agyát az összes többinek, aki mögötte jön, azok meg akár veszélyes módon is előzgetésbe fognak, na ezt semmiképpen se engedném.
a gyorshajtás csak amolyan statisztikai maszlag (ráadásul nem is igaz, mert ugye egybe mossák a relatív gyorshajtással nálunk .... no comment), a lassúhajtás sokkal több problémát okoz az utakon. én betenném a KRESZ-be, aztán kapásból eltűnnének a szőkemacák is meg a kalapos papák is, ez a két legveszélyesebb típus közlekedik az utakon, akiket már úgy 200-300 m távról ki lehet szórni a forgalomban, annyira tökölnek.
Mindketten szabálytalanok voltatok, de a te hibád sokkal súlyosabb volt. Az autós a késő indexelés miatt, te a jobbról előzés miatt. Ha lenne rutinod, akkor számíthattál volna rá, hogy azért tötymörög, mert valahol le akar kanyarodni. Igaz, ehhez nem ártana, ha tisztában lennél olyan alapvető dolgokkal, mint a jobbkézszabály vagy az előzés szabályai.
Szerencséd, hogy ennyivel megúsztad. További balesetmentes közlekedést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!