Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Én voltam szabálytalan vagy a...

Én voltam szabálytalan vagy a másik fél?

Figyelt kérdés
Történt ugyanis , hogy Simsonnal megyek egy autós mögött, 30-al pötyögött, gondoltam azért, mert nemsokára jelzőlámpa jön, utána majd meglodul, jelző lámpa után folytatta a pötyögést, és nekem kissé kényelmetlen volt a tempó, nem siettem sehova, de azért zavaró hogy egy főútvonalon 30-al pötyögjek, ráadásul egy autó mögött mert ő nem gyorsít fel, én a szegély mellett mentem, mint segédmotorral szokás, gondoltam hogy akkor jó, simán elférek az autó meg a szegély között, elmegyek az autós mellett, de amikor majdnem mellé értem, gondolt egyet és le akart állni egy ház mellé, én nekem meg nagyott kellett fékeznem, még a motor hátulja is bekacsázott, indexelni csak akkor kezdett, amikor már kanyarodott, ráadásul hirtelen tette, tetőzte a dolgot hogy hátulról sütött a nap, így alig láttam az indexet, ami szerintem alapból nem világított teljes erővel, én azért érezhetném magam hibásnek, mert mellette akartam elmenni, de ő meg miért megy 30-al 400-500 méteren keresztül egy főúton? És indexelni is későn kezdett, és talán még az is lehet a hibája, hogy hiába voltunk közös sávban, attól még én jobb kézről érkeztem neki, és el kellett volna engednie engem, így inkább csak lezárta a "saját" sávomat.
2016. okt. 22. 15:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
ilyen esetben mindkettő hibás sztem. hogy lehet úgy vezetni egy autót, h nem tudja a vezető folyamatosan, mi van az autó körül? pontosan azért mert tudjuk h van nem kevés holttér. nem lehet agyatlanul vezetni na.
2016. okt. 22. 22:14
 12/18 anonim ***** válasza:
Jobbról előztèl, mègis ki lett volna a szabálytalan?!
2016. okt. 24. 15:53
 13/18 anonim ***** válasza:

Jobbról előzni csak balra kanyarodó járművet, villamost és figyelmeztető jelzéssel ellátott (sárga villogós) járművet szabad. Minden más esetben balról előzünk.

Tehát, ha nem volt sárga villogó az autón, akkor a kérdező volt szabálytalan.

Egyébként ki szórakozik azzal, hogy lepontozza, a jobbnál jobb válaszokat?

2016. okt. 24. 16:31
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sokat gondolkodtam rajta, tudom, hogy jobbról nem szabad előzni, de mivel majdnem 1 km-eren keresztül lassan ment, így egy kicsit ideges lettem, de egyébként ez az autós mint kiderült mindig ahhoz a házhoz jár, csak mindig más autóval, így nem értem, hogy miért pötyögött végig 1 km-eren keresztül kb, de azért magam védelmébe szeretném venni azt, hogy mindenki hibázhat, és másfél éve van meg a jogsim, 20 éves vagyok, de ez volt az első hibám, előtte sose volt semmi probléma, mindenki biztos hogy csinált valamit az első pár évben , ami veszélyesebb vagy rizikósabb volt, úgy hogy " piacon vette" kicsit erősnek érzem.
2016. okt. 24. 22:54
 15/18 anonim ***** válasza:

Akkor miért nem előzted meg szabályosan?

A felháborodásod abszolút érthetetlen számomra, tökmind1, mennyi idős jogosítványod van.

Itt most lehet taglalni a másik fél felelősségét is, mert irányváltásnál nem nézte meg, hogy ahová menni készül, ott van e már valaki, de azért azt nem köteles senki sem számon tartani, hogy valaki jobbról előzi e, a bizalmi elv alapján közlekedünk, azaz bízunk abban, hogy a többi közlekedésben részt vevő is betartja a KRESZ szabályait. Na ezt a részt mulasztottad te el.

2016. okt. 24. 23:14
 16/18 anonim ***** válasza:
Hogy jön ide, hogy ez az első hibád vagy sem? Elég egyszer hibázni. Szerinted ha épp megy egy 40 tonnás kamion és telibever egy 4 fős családot, akkor majd enyhébb büntetést fog kapni mert addig nem volt hibája? A közlekedésben csak egyszer hibázhatsz, ezért kell odafigyelni.
2016. okt. 24. 23:21
 17/18 anonim ***** válasza:

A "piacon vetté"-t szerintem azért kaptad, mert a jobbkézszabályra hivatkozva gondoltad, hogy jobbról előzhetsz.

"attól még én jobb kézről érkeztem neki, és el kellett volna engednie engem"

Erre most azt állítod, hogy: "tudom, hogy jobbról nem szabad előzni, de mivel majdnem 1 km-eren keresztül lassan ment, így egy kicsit ideges lettem"

És ha legközelebb pirosat kapsz és ezen felb**szod magad akkor áthajtasz a piroson?

Ijesztő, hogy ilyen emberek közlekednek az utakon.

2016. okt. 25. 00:04
 18/18 anonim ***** válasza:
ezért kell szirénával közlekedni. ha pirosat kapok, benyomom aztán kész, éppen csak kicsit bele kell fékezni. és motorra is lehet amúgy most már egész jókat
2016. okt. 25. 06:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!