Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dízel chiptuning. Van értelme?

Dízel chiptuning. Van értelme?

Figyelt kérdés

Normálisan kivitelezett, egyedi szoftveres chiptuningra gondolok, nem ilyen-olyan "majd én átírom tesó", meg tuningbox megoldásra gondolok.

Azt írják akár fogyasztás csökkenés is elérhető vele, vagy legalábbis marad az eredeti. Ez igaz? Mit tesz tulajdonképpen a motorral?

Egy weboldal szerint 150nm-ről 200-ra lehet húzni normál programmal, ami azért szerintem jó, jobban húzna.

Teljesítményadóba ez beleszámít?

2016. nov. 9. 10:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
76%

Az olyan chip-es,aki előre számokban írja le a növekedést,az már régen rossz.

Itt szimplán rátöltenek egy programot,és viszontlátásra.

A jó chip-es általában magánszemély.

2016. nov. 9. 20:12
 12/13 anonim ***** válasza:
49%

#6 nem nettó hülyeség!

Járműipari beszállítónál dolgozom termékfejlesztő mérnökként. Ha egy csapágy akár egy eurocenttel olcsóbb, mint a korábban használt és a minősége gyengébb, de még limiten belüli, akkor az olcsóbb, s gyengébb lesz beépítve az alapmodellbe, a csúcsmodell pedig megkapja a drágább és jobb csapágyat.

Csipptuning után pont ezeknél a kispórolt alkatrészeknél nő meg a meghibásodás valószínűsége.

2016. nov. 9. 21:32
 13/13 anonim ***** válasza:
75%

Ma már így van,de akkoriban nem így volt.

Nem is szokás annyira a mai dízeleket piszkálni tömegesen,mint mondtam ez leginkább a konszern 1.9-nél volt,a 2.0-t már a legtöbben békén hagyják.

Nem akartam leírni,de ezek a mai HDI,dci,TDcI és társai gyárilag is katasztrófálisak,a chip már nem oszt nem szoroz.Ezeket direkt így tervezték.

2016. nov. 9. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!