Állófűtés épeszű áron?
Kaptam ajánlatot webasto-tól, bruttó 480 ezer beszereléssel, távirányítóval (Mondeo Mk4, 2.0TDI). Ez azért szerintem nevetséges, főleg hogy ülésfűtéses autóba szeretném, ami kb 5-7 perc alatt testhőmérsékletre melegíti az ülést, 10 perc alatt már elviselhetetlenül fel tud melegedni, de az utastér ettől még hideg. Van mód egyszerűbb, olcsóbb megoldásra? Pl. programozható elektromos hősugárzó? Akár külön akksiról (220V mező közepén nem megoldható). 100-120 ezerért még azt mondom elmegy, de fél milla??? Létezik komoly teljesítményű alternatív megoldás? Mindenhol csak ilyen 5-7 ezer Ft-os vackokat találok.
Köszönöm!
Ez elnevezése is erre utal: az Opel "Quickheat rendszer" fantázianévvel látta el.
"Amiről te beszélsz, az a "kiegészítő fűtés", ami valóban a motor indításakor segít az üzemi hőmérsékletet gyorsabban elérni."
Ez így pont hogy nem igaz. Semmi köze a motorhoz, se az üzemi hőmérsékletének a gyorsabb eléréséhez. Kizárólag az utasteret fűti. Amiről te írsz, az az állófűtés. Ott valóban a kazánban üzemanyagot égetsz el, aminek a hője a hűtővizet melegíti. A hűtővíz által pedig az egész motorblokk, az olaj az olajteknőben és nem mellékesen az utastér fűtés radiátorában a víz is meleg lesz.
Na kérdező sikerült valami megoldást találnod végülis?
Mert engem is érdekelne. Az egyik hozzászólásban írtad hogy valami elektromos fűtés is jó lehetne talán.
Ha azt akkumulátorról akarod megoldani akkor azt el felejtheted. A legbikább munka akkumulátor is max másfél két óráig bírna leadni olyan 400 wattot. Ami a minimum amivel fűteni érdemes egy autót akkor már a kocsiba talán van 10-15 fok ha kint nulla fok van. Attól függően hogy pl le takarod-e a szélvédőt meg az ablakokat hőfóliával, kartonokkal, pokrócokkal. A nagyobb erősebb targonca aksik meg kb fél tonnát nyomnak (összekötve) meg kb fél millió forintot. Én eddig a sátor fűtést találtam a leg jobbnak. Érdekelne hogy te mire jutottál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!