A Webasto csak állófűtésre használható, vagy a motort is előmelegíti?
Nem vagyok egy műszaki zseni, ezért gondoltam megkérdezem, mennyire éri meg ez a rendszer esetleges utólagos beszerelése.
A honlapjukon próbáltam nézelődni, ott legfőképp állófűtésnek írják csak. De a motor más részeit is felmelegíti. Most nyilván nem a vízre gondolok, hanem a blokk egyéb részeire. Tehát arra is szolgál, hogy a téli hidegben mondjuk az olaj melegebb legyen, mint egy normális hideg indulásnál, vagy ez a rendszer arra már nem jó?
Esetleg azt tudja valaki, hogy mennyibe kerül általában?
Köszi a választ!
Finnországban láttam ilyen rendszert, minden autó ki volt kötve póznákhoz, mint a lovak.
Egy előmelegített motornál jobb a kenés, nem kopik annyira ha jól tudom, ezért gondolkodom jelenleg rajta.
A webasto egy márkanév. Szántóvető rosszul tudja. Nagyon.
Van olyan webasto, ami csak a fülkét melegíti, levegővel.
De személyautóba olyat szerelnek, ami a vízkört fűti. A teljes vízkört átmelegíti, így fűti be az utasteret is, meg a motort is felmelegíti olyan 60-70 fokra.
Kėt fėle van. Vizes és száraz.A vizes a vizrendszert is , míg a száraz csak levegőt melegít. [link]
Itt találsz mindkėt félėt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!