Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A Webasto csak állófűtésre...

A Webasto csak állófűtésre használható, vagy a motort is előmelegíti?

Figyelt kérdés

Nem vagyok egy műszaki zseni, ezért gondoltam megkérdezem, mennyire éri meg ez a rendszer esetleges utólagos beszerelése.

A honlapjukon próbáltam nézelődni, ott legfőképp állófűtésnek írják csak. De a motor más részeit is felmelegíti. Most nyilván nem a vízre gondolok, hanem a blokk egyéb részeire. Tehát arra is szolgál, hogy a téli hidegben mondjuk az olaj melegebb legyen, mint egy normális hideg indulásnál, vagy ez a rendszer arra már nem jó?

Esetleg azt tudja valaki, hogy mennyibe kerül általában?

2015. okt. 24. 15:09
 1/5 szántóvető ***** válasza:
0%
a webasto egy kályha és csak a levegőt tudja melegíteni.de lehet venni külön elektromos vízmelegítőt ami a kocsi vízkörébe van kötve(ebből is van több fajta bekötési pont szerint) és értelemszerűen előmelegíti a motort.régen a kopott szívódízel motoroknál nagy segítség volt mert nem okozott gondot a hidegindítás.
2015. okt. 24. 15:39
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Finnországban láttam ilyen rendszert, minden autó ki volt kötve póznákhoz, mint a lovak.

Egy előmelegített motornál jobb a kenés, nem kopik annyira ha jól tudom, ezért gondolkodom jelenleg rajta.

2015. okt. 24. 17:08
 3/5 anonim ***** válasza:
Az Alfa 166 wbastoja pl. a motort is melegíti.
2015. okt. 24. 19:05
 4/5 anonim ***** válasza:

A webasto egy márkanév. Szántóvető rosszul tudja. Nagyon.

Van olyan webasto, ami csak a fülkét melegíti, levegővel.

De személyautóba olyat szerelnek, ami a vízkört fűti. A teljes vízkört átmelegíti, így fűti be az utasteret is, meg a motort is felmelegíti olyan 60-70 fokra.

2015. okt. 24. 20:12
 5/5 anonim ***** válasza:

Kėt fėle van. Vizes és száraz.A vizes a vizrendszert is , míg a száraz csak levegőt melegít. [link]

Itt találsz mindkėt félėt.

2015. nov. 14. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!