Benzines vagy Diesel motoros autót érdemes e venni?
VW konszernes dieselel amit megspórolsz egy hasonló teljesítményű benzineshez képest, azt ráköltöd majd a javítására. Az 1.8 benzinesek már eléggé dinamikusan mozognak. Benzines eszik 9-10 litert, a diesel 5-6 litert ugyanolyan használat mellett (saját tapasztalatom alapján). Átlag 4 litert spórolsz 100 km-en, ha évi min 15-20000 km-et mész akkor, a diesel alkatrészek javítását megspórolod az üzemanyagon.
Diesel esetében nem árt, ha hosszú távon gondolkodsz.. lehet az első évben ráköltesz 1 milliót (turbó, lenkerék, befecskendező rendszer), de utána nagyon sokáig nem lesz vele gond. Ezek a hibák szerencsére nem egyszerre jönnek elő! Minden más alkatrész a benzinesen is megvan, amit szintén kopás alapján cserélni kell.
Ha 1.6 vagy kisebb benzinest vennél akkor felejtsd el a dieselt. Ha viszont erőt is szeretnél az autóba akkor min. 1.8. Utóbbi esetben azt tanácsolnám próbáld ki mindegyiket amelyik tetszik olyat vegyél.
Évi 5-6000 km-re inkább 2.0 benzinest ajánlanék.
"A benzines az olcsóbb. Használóan benzinest érdemesebb csak."
Ha szétnézel típusnál meg fogsz lepődni, hogy a benzines drágább.
"Szennyezni se szennyezi jobban egy euró 6-os dizel vagy egy EEV mint a benzines."
Máshogy szennyeznek. Az Euro6 sokkal károsabb ránk nézve, mint akármelyik benzines.
Én amit nézegetek az Egy Opel Astra G
Az elvem az, hogy a Lóereje 100 felett legyen. Legyen erő benne. De mint látom ami megéri az 800 000 feletti árban mozog.
Abban azért ne legyél annyira biztos, hogy károsabb az Euro 6 dízel, mint bármi benzines. Máshogy káros, de ugyanúgy, te magad írtad, majd a következő mondatodban ki is ütöd vele.
Benzinnek többszörös a CO kibocsátása, dízelnek meg az NO és szállórészecske kibocsátása. Egyik az üvegházhatást adja, másik a tüdődben rakódik le.
"Máshogy káros, de ugyanúgy, te magad írtad, majd a következő mondatodban ki is ütöd vele."
Ha szerinted az üvegházhatás ekvivalens a tüdőrákkal akkor tényleg kiütöttem egyikkel a másikat. H szerinted sem, akkor... :D :D
Rosszul hallottad.
De ha így is lenne, a G Astrádra, amit szeretnél venni az milyen hatással lenne, hogy újabb dízeleket nem gyártanának? :) Mert én nem értem az összefüggést.
Vélhetőleg (nem csak az én személyes véleményem) kb 10 év múlva ér el a technológia olyan szintet, hogy megfizethető áron, tömegautóként kezdenek majd el leterjedni a tisztán elektromos autók. Ez sem egyik pillanatról a másikra fog elkövetkezni. Speciális helyzetekben akkor is szükség lesz benzin/dízel üzemű kocsikra. Fognak még ilyen gyártani akkor is, csak jóval kisebb számban. Fokozatosan fognak kiszorulni.
De ez a tény arra, hogy most szeretnél egy 10-15 éves használt kocsit venni, szerintem semmilyen hatással nem kéne hogy legyen.
Az pedig hogy benzines vagy diesel motoros autót érdemes-e venni, attól függ, hogy mire akarod használni. Rendszeres hosszútávú autópályás ingázásokra egyértelműen a dízelt. Városi futkosásra pedig a benzinest.
Mennyit használnád meg hol? Szerintem nem baj ha az első kocsid dízel. Amit vezettél focust az benzin volt ugye? Nekem az első kocsimat kivéve csak dízel autóim voltak meg vannak meg lesznek. VW-t vagy Fordot veszel akkor azokban tudok tanácsot adni. Ha 2007-es dízel focust vennél akkor ne legyen benne 150ezernél több és az EGR legyen kiiktatva. Nekem 2007-től csak fordom van és a focusomba 5 év alatt 240ezer belement és kellett rá költeni de utána szépen ment. De persze azóta már volt még 2 meg most is az van. Elnézest hogy eltértem de mennyi a keret amúgy?
Ha a dízelt beszüntetik akkor rohadt magas lesz az ár a boltokban.
Nem hallotta rosszul a Hírekben az volt, hogy 2035-től néhány országban nem lehet majd újonnan fogalomba helyezni belsőégésű motorral ellátott személyautót ( Németország, Norvégia ).
De attól, hogy majd 20 év múlva befejezik a dízelek gyártását attól még most vehetsz használt dízel G Astrát, semmi összefüggés nincs a két esemény között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!