Napi 170 km-re melyiket érdemes? LPG, CNG vagy Benzin? Dízel nem érdekel! (van kifogyasztású benzines kocsim)
Egyáltalán az lpgnek van-e előnye a benzinhez képest?
Mennyivel szervizigényesebb, mennyivel jobban nyírja a kocsit?
Számold ki, hogy kb. mikor térül meg. Kb. 220 ezerért alakítják LPG-re, kb. 140 forinttal olcsóbb, kb. fél literrel fog többet fogyasztani, plusz költsége nem számottevő. Nagyjából 35 ezer kilométeren megspórolod a beszerelés költségét, az kb. egy év, úgyhogy érdemes LPG-re váltani. CNG árát nem tudom, és az átalakítás költségét sem, ezért arról nem tudok mondani semmit, de kiszámolhatod te is, ha vannak adataid. Ennyi kilométernél már érdemes átalakítani, nekem az évi 5 ezer km miatt nem érdemes, mert sose térülne meg.
90-es években LPG-s autóm volt, de akkor még nagyon olcsó volt a palackos gáz, úgyhogy itthon tankoltam PB gázt, plusz akkor még évi 25-30 ezreket mentem.
Amúgy ha igaz ez a 100 km/4 liter akkor semmilyen nyúlka-piszka nem éri meg, mind költséges bevatkozás + nem térül meg sosem, ráadásul amortizálja a kocsit/motort rendesen.
A CNG meg annyira ritka és veszélyes, hogy tavaly berobbant egy kút Szegeden, pár hétig nem lehetett CNG-t tankolni a buszokba Szegeden, a legközelebbi kút Kecskeméten van, arra az időre le is állították a CNG-s helyi buszokat.
Ide pötyögd be, hogy mennyiért tudsz benzint ill. gázt tankolni és hogy mennyiért tudod átalakíttatni a kocsit:
A 4 literes fogyasztás egy benzinestől egyébként az álomkategória, megkérdezhetem, hogy pontosan milyen autóról van szó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!