Miket érdemes figyelembe venni autóvásárláskor?
Sziasztok!
Olvastam már, hogy elég sok kérdés volt ebben a témában, akár régebben is. Hamarosan forgalmi vizsgázni fogok, és a közeljövőben szeretnénk autót vásárolni. A körülményekről annyit érdemes tudni, hogy nincs autónk, én is e nélkül nőttem fel. Jelenleg egy dízel Mazda 3.1.6 Citd-tanulok vezetni. Nagyon szeretem. Kezdő vagyok ebben a témában. Más nincs a szűk családi körben, aki vezetné az autót. Max. 800 000 Ft-ot tudunk rászánni. Olyan keresünk, ami fogyasztásban, és műszakiban is megfelelő. Nem Suzukiban gondolkodunk. Egyelőre még az is kérdéses számomra, hogy a benzines vagy a dízeles lenne-e jobb.
Köszönöm a válaszokat!
24/N
Először is a legfontosabb dolog hogy ne magyartól vedd meg az autót.Ha magyartól veszed meg az autót akkor nagy szerencse kell hozzá hogy normális állapotban adja el neked
De ha rád sóz egy műszakilag kifogásolható autót és van egy olyan autószerelő ismerősöd aki becsületesen végzi a munkáját és nem kontárkodik össze-vissza mindent akkor talán még jól is járhatsz.Hidd el tapasztalatból beszélek,szerintem jobban jársz ha külföldről hozatol be egy kocsit.Németország,Ausztria stb igényesebb országokból ahol az autószerelők tisztességes munkát végeznek így onnan valószínűleg jobb állapotú kocsikat hoznak be,nem úgy mint itt...
Nem elég hogy sok magyar ember nem vigyáz a kocsijára még a magyar "szerelők" is tesznek rá egy lapáttal
Kitől vegye?
A jelzett összeg elég karcsú ahhoz, hogy külföldről érdemes legyen behozni, honosítani.
Nagyot álmodni dem érdemes, ha nem kell a Suzuki (miért is nem?), a G Astra, Renault lehet még realitás, ha kettessel kezdődő gyártásút keres.
Persze mindez nézőpont kérdése is, de pl ennyiért Audit venni igen rizikós
Egy húszéves kocsit egy elég valószínűtlennek tartom, hogy egy német használja. 10 év feletti autókat nagy valószínűséggel már külföldi vendég munkások használják, amit majd a magyar megvesz, mert azt hiszi, az mennyivel jobb. Ki lehet fogni a jót az biztos, de itthon is.
Ausztriai kocsik meg szinte mindegyik rohad a rengeteg sózástól.
Tőlünk nyugatra a szerelők óradíja 80-120 euro között van. Ha az autó értékéhez képest sokat kellene rá költeni, nagyon valószínű, hogy inkább szabadul tőle.
Én mér két külföldi autóval is megszívtam. Ráadásul leinformálni szinte lehetetlen. Persze a km-et ott is tekerik rendesen.
"jobban jársz ha külföldről hozatol be egy kocsit.Németország,Ausztria stb igényesebb országokból ahol az autószerelők tisztességes munkát végeznek így onnan valószínűleg jobb állapotú kocsikat hoznak be,nem úgy mint itt... "
Az utóbbi két hétben 4 teljes napot töltöttem az NKH-nál, mert 50 db átalakított autót vizsgáztattam. Napi szinten 20-25 külföldről behozott autó lett vizsgáztatva, amiből maximum 10-ből, ha 1 volt amire azt mondtam ez tényleg jónak néz ki. Az összes többi széthajtott rohadó, roncs volt amiket éppen annyira tákoltak össze a kerekedők, hogy megkapja a rendszámot.
A kollégámmal arra tippeltünk, ezek lehettek az átlag 1000 eurós autók, amiket 7-800000-ért árulnak itthon forgalomba helyezve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!