Miket érdemes figyelembe venni autóvásárláskor?
Sziasztok!
Olvastam már, hogy elég sok kérdés volt ebben a témában, akár régebben is. Hamarosan forgalmi vizsgázni fogok, és a közeljövőben szeretnénk autót vásárolni. A körülményekről annyit érdemes tudni, hogy nincs autónk, én is e nélkül nőttem fel. Jelenleg egy dízel Mazda 3.1.6 Citd-tanulok vezetni. Nagyon szeretem. Kezdő vagyok ebben a témában. Más nincs a szűk családi körben, aki vezetné az autót. Max. 800 000 Ft-ot tudunk rászánni. Olyan keresünk, ami fogyasztásban, és műszakiban is megfelelő. Nem Suzukiban gondolkodunk. Egyelőre még az is kérdéses számomra, hogy a benzines vagy a dízeles lenne-e jobb.
Köszönöm a válaszokat!
24/N
Toyota Yaris, vagy Nissan Micra?
Vagy nem feltétlen csajos autóra gondoltál?
Pedig nem ártana még a 800 ezres vétel áras - éa itt nem is arról beszélünk, ha jól értem - már végkép az, amiből nem egy Márka egy típusát kell kinézni, hanem az elérhető autós piacon azokat amiket érdemes megvenni, és abból választani.
És ebben Budapest elérhetősége sem sokat segít, mert itt arányaiban az egyik legnagyobb számban vannak a csalók és szélhámosok.
Bár ha nincs a családban másik autó, akkor nem ártana egy picit nagyobbat venni, hogy mindenki kényelmesebben tudjon utazni, legyen benne hely.
Én tuti nézegetném ezeket az A3-asokat is, ennyiért már lehet normálisabbakat kifogni :)
Nagyjából 50-70000 ft között lesz az átírás, ami a motor méretétől függ. Legalább 120-150000-et félre kellene rakni a kötelező szervizre. Tehát 500-600000 Ft közötti autókat ajánlanám. Ezek közül is, egy típuson belül azokat amelyek az ár kategória felső harmadában vannak. Pl: 200000 a legolcsóbb magyar papiros és 600000 a legdrágább belőle, akkor kb 400-500000 között nézegesd. Ezzel kiszűröd a nagyon leélt példányokat.
Nem tudom mennyit szeretnél évente menni,de ha 10000 km alatt van akkor csak a benzines jöhet szóba. 15-20000 km között már megéri fenntartani a dieselt.
A Astra G a Suzuki után a legolcsóbban fenntartható autó, elég megbízhatónak is számít. Az 1.4 motor megy úgy mint egy 1.6-os, és a fogyasztásuk is nagyából ugyan annyi. 7-8 liter/100 km vegyesen. Olajat szereti csipegetni, nem árt havonta ellenőrizni az olajszintet.
Ez is hasonló az Astrához, csak kényelmesebb, alkatrészárai, picivel drágábbak. Olajat nem nagyon szokta enni.
Civic nagyon jó konstrukció minden téren, ritkán romlik el. Sajnos az alkatrészek viszonylag drágák hozzá.
Xara olyasmi mint a 306. Mindegyik Megbízható viszonylag alacson fenntartási költségekkel.
Almérák is egész jónak számítanak
VW és társait benzinesből nem ajánlom .Ezekből dieselt kell venni. De az sajnos más árkategória
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!