Milyen márkájú autó akkukat érdemes venni?
15000ft körül tervezek akkut venni a 1,3-as régi Swift-be.
Mely márkák között érdemes válogatni?
Erre egész biztosan nagyon különböző válaszokat fogsz kapni.
Pl. a Bosch akkukat sokan szeretik, mert régen nagy márka volt, manapság már nem akkora. Az enyém is csak 3 évet bírt, igen mérsékelt használat mellett.
Nálam eddig legjobb a Varta volt, 7 évvel.
A netes teszteken általában a Moll nevűt istenítik, de azt nemigen kapsz 15-ért, legfeljebb valami nagyon jó akcióban.
Mondjuk, nem tudom, mekkora a gyári akkuja a Swiftnek, csak azt, hogy valami kicsi. Régi autóba a gyárinál legalább egy mérettel nagyobbat vegyél.
45Ah-ás van benne most, Banner márkájú 360A-es, egy ilyen gyengélkedik. Még az előző tulaj tette bele, nem lehet tudni, hogy mikor. A cédulájára az van ráírva hogy "2011 Generation Extra Calcium power, Banner Power Bull".
A Banner akkukról mi a véleményetek?
A régi Swift gépkönyve azt írja, hogy 12V-os 28 vagy 38 Ah-s akkukkal szerelték őket gyárilag kiviteltől függően.
Boschból és Vartából is van háromféle minőségi szint. Az ár is ezzel arányos.
S3 - Black: áruházi "basic" kategória. Nem csodálom, hogy csak 3 évig bírja.
S4 - Blue: középkategória.
S5 - Silver: Prémium kategória. Ebből a mostani 4 éves lesz nálam. Az előző 11 évet bírt.
# 7!
Pontosan. Ezt írtam én is: "...három féle minőségi szint."
Sokan megveszik a teszkóban a legolcsóbb S3-ast, mert rá van írva hogy Bosch. Aztán mikor 3-4 év múlva kifekszik, a márkát kezdik el szidni és telekürtölik a világot, hogy milyen rossz ez a Bosch akku. Pedig csak nem a legolcsóbbat kellett volna venni, hanem kicsit többért a korszerűbb technológiájú, minőségibb Boscht.
Egyébként nekem is van most a hétvégi kis benzines hobbiautóban egy S3-as. Az is már 4 éves lesz és egyelőre nem gyengélkedik. Nem rossz az sem, csak nem szabad tőle túl sokat elvárni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!