Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen márkájú autó akkukat...

Milyen márkájú autó akkukat érdemes venni?

Figyelt kérdés

15000ft körül tervezek akkut venni a 1,3-as régi Swift-be.

Mely márkák között érdemes válogatni?

2016. okt. 26. 16:22
 1/10 Koplárovics Béci ***** válasza:
Exide.
2016. okt. 26. 16:28
 2/10 anonim ***** válasza:

Erre egész biztosan nagyon különböző válaszokat fogsz kapni.

Pl. a Bosch akkukat sokan szeretik, mert régen nagy márka volt, manapság már nem akkora. Az enyém is csak 3 évet bírt, igen mérsékelt használat mellett.

Nálam eddig legjobb a Varta volt, 7 évvel.

A netes teszteken általában a Moll nevűt istenítik, de azt nemigen kapsz 15-ért, legfeljebb valami nagyon jó akcióban.

Mondjuk, nem tudom, mekkora a gyári akkuja a Swiftnek, csak azt, hogy valami kicsi. Régi autóba a gyárinál legalább egy mérettel nagyobbat vegyél.

2016. okt. 26. 16:45
 3/10 anonim ***** válasza:
Ja, az Exide is 3 évet bírt... :)
2016. okt. 26. 16:45
 4/10 A kérdező kommentje:

45Ah-ás van benne most, Banner márkájú 360A-es, egy ilyen gyengélkedik. Még az előző tulaj tette bele, nem lehet tudni, hogy mikor. A cédulájára az van ráírva hogy "2011 Generation Extra Calcium power, Banner Power Bull".

A Banner akkukról mi a véleményetek?

A régi Swift gépkönyve azt írja, hogy 12V-os 28 vagy 38 Ah-s akkukkal szerelték őket gyárilag kiviteltől függően.

2016. okt. 26. 17:46
 5/10 anonim ***** válasza:
Én télen vettem 70Ah-s noname-et ( electric power asszem ) 18 000 ért. Ugyanebből a 45Ah-s 11 000 pénz. Sokszor a márkás akkuk sem bírják lényegesen tovább ( legalábbis mindenhol panaszkodnak mindegyikre ).
2016. okt. 26. 18:24
 6/10 anonim ***** válasza:

Boschból és Vartából is van háromféle minőségi szint. Az ár is ezzel arányos.

S3 - Black: áruházi "basic" kategória. Nem csodálom, hogy csak 3 évig bírja.

S4 - Blue: középkategória.

S5 - Silver: Prémium kategória. Ebből a mostani 4 éves lesz nálam. Az előző 11 évet bírt.

2016. okt. 26. 19:12
 7/10 anonim ***** válasza:
Van S3-am, 3 éves és tökéletes. AZ S3/S4/S5 között nem csak árban van eltérés, hanem belső felépítésben is, az S3 még sima ólom-kalcium ha jól emlékszem, az S4-S5 az valami tutibb ötvözetből készül, azonos kapacitásnál sokkal magasabb indítóáramot tudnak és e miatt talán kicsit strapabíróbbak is.
2016. okt. 26. 19:28
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem értek az akkukhoz. Csak annyit tanultam meg belőle, ha gyárit veszel 3 év gari van rá. Bármi másra csak 1 év
2016. okt. 26. 21:51
 9/10 anonim ***** válasza:

# 7!

Pontosan. Ezt írtam én is: "...három féle minőségi szint."

Sokan megveszik a teszkóban a legolcsóbb S3-ast, mert rá van írva hogy Bosch. Aztán mikor 3-4 év múlva kifekszik, a márkát kezdik el szidni és telekürtölik a világot, hogy milyen rossz ez a Bosch akku. Pedig csak nem a legolcsóbbat kellett volna venni, hanem kicsit többért a korszerűbb technológiájú, minőségibb Boscht.

Egyébként nekem is van most a hétvégi kis benzines hobbiautóban egy S3-as. Az is már 4 éves lesz és egyelőre nem gyengélkedik. Nem rossz az sem, csak nem szabad tőle túl sokat elvárni.

2016. okt. 27. 07:01
 10/10 Koplárovics Béci ***** válasza:
Ugyanezek a szintek megvannak Exidenál is (Classic, Excell, Premium). Meg úgy általában a gyártóknál több kategória van). Érdemes a használatot/igénybevételt is figyelembevenni. Például garázsban tartott, keveset használt autóhoz megfelelő egy alap változat is, sokat használt, sokszor indított, utcán álló autóba van értelme megvenni a legjobb minőségű akksit.
2016. okt. 27. 08:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!