Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik autot erdemes vennem?

ACMilan96 kérdése:

Melyik autot erdemes vennem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Most szeretnek majd autot venni az elkovetkezo par honapban es nezelodtem.

Engem az A3-as Audi es az A6-os 2.5 TDI fogott meg igazan.

Tudnatok roluk velemenyeket irni?

Miert jo es miert nem jo valasztas?

Leginkabb egyebkent a varosban hasznalnam!:)

Elore is koszonom a valaszokat!

2016. okt. 16. 18:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

2.5 TDI (V6) elkerülendő! Nagyon nagyon sok a baj velük!

Városban rövid távon amúgy sem ajánlatos a dízel.

Egy jó állapotú A3 1.6 városba hibátlan választás.

2016. okt. 16. 19:03
 2/13 anonim ***** válasza:
Kategóriában sem esnek egye. A 2.5 TDI A6-ot messziről kerüld el szerintem.
2016. okt. 16. 19:03
 3/13 anonim ***** válasza:
1.6os A3am van. Semmi gond vele. De ahogy a 2ik írta tényleg nem egy kategória aza6al....
2016. okt. 16. 19:09
 4/13 anonim ***** válasza:

Az 1.8 vagy 1.8 T jobban sikerült konstrukció kevésbé hajlamos az olaj zabálásra, mint az 1.6-os

Hogy miért nem ajánlom (link), jót nem tudok mondani.

[link]

2016. okt. 16. 19:21
 5/13 anonim ***** válasza:
utolsó abba amit linkeltél pont Nincs benne az 1.6os...meg az 1.6os olajat zabál ? Érdekes minden szerelő azt mondja hogy ez az egyik legjobban megbízható Volkswagen motor.Gönyű véletlen arról nem beszélve hogy minden golf 5ösben meg vele egyidős a hármasba ez van. sőt a6os golf első szériájába is ez volt... Aztán jött a hulladék tsi...
2016. okt. 16. 19:37
 6/13 anonim ***** válasza:
#5 4-es golftól felfele átlag alatti az 1.4/1.6-os vw szívó motorok, mind teljesítményben mind fogyasztásban. Olajat már 0,8-1l/1000km esznek(sajnos tapasztalat) illetve a fogyasztásuk 8l körül.(mondjuk egy toyota avensis 1.6 nem eszik ennyit és az egy passat méret)
2016. okt. 16. 20:36
 7/13 anonim ***** válasza:

5# a 2.5 TDI miatt linkeltem, csak lehet nem volt egyértelmű. Legközelebb jobban fogalmazok.

Volt egy Golf IV 1.6 SR-em 1 liter olajat evett 1000 km alatt. A szerelőm szerint ez az átlag 200000 km feletti futásnál.

A 1.6 16 szelepes kb 2 literrel többet eszik, azaz 9-10l. és gyakoriak az elektromos problémái. pl alapjárat ingadozás meg hasonlók. Sokkal több vele a gond mint az SR-el és ez is zabálja az olajat

2016. okt. 16. 20:51
 8/13 anonim ***** válasza:

7# kiegészítés: az 1.6 osok gyakori váltó hibával küzdenek:

1. A tengelyhajtás homlokfogaskerekét a bolygómű házhoz szegecsekkel rögzítették. Minden hibás váltónál ugyanazon két szegecsfej közül pattant le valamelyik, ami bekerült a fogaskerekek közé, váltóháztörés.

2. A bolygókerék tengelyt nem normálisan rögzítették, hanem egy csavar alá helyezett 90 fokos lemezdarab tartotta, ami alól ki tudott csúszni, beleért a tengelykapcsolóházba és szépen felhasította azt.

90-100000 ft hozzá egy állítólagosan felújított váltó, 3 hónap garival. Amire csak beszerelésit vállnak azokat odaadják már 60000 körül is.

2016. okt. 16. 20:56
 9/13 anonim ***** válasza:

Az ötösnek igaza van, nem véletlenül lehetett ennyi időn át kapni ugyanazzal az 1.6-os motorral az autókat. 5-ös és 6-os Golfban is volt. Nem tudom mi elavult benn, nekem jelenleg is ilyen motor van az autómban(BGU motorkód), és semmi baj nincs vele. 6,2 litert fogyaszt, városban szokott enni 8 körül, de ott nem sokat használom. Amúgy meg nem 70-nel közlekedek vele, hogy ilyen keveset egyen. A rekordfogyasztásom eddig 4,8 liter.

2016. okt. 16. 21:00
 10/13 anonim ***** válasza:
Nekem minden szerelő ismerősöm azt állítja, hogy a vw csak dieselt tudott csinálni. elég jó híre van az 1.9 TDI-nek és az 1.9 PD-nek
2016. okt. 16. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!