Melyik autot erdemes vennem?
Sziasztok!
Most szeretnek majd autot venni az elkovetkezo par honapban es nezelodtem.
Engem az A3-as Audi es az A6-os 2.5 TDI fogott meg igazan.
Tudnatok roluk velemenyeket irni?
Miert jo es miert nem jo valasztas?
Leginkabb egyebkent a varosban hasznalnam!:)
Elore is koszonom a valaszokat!
2.5 TDI (V6) elkerülendő! Nagyon nagyon sok a baj velük!
Városban rövid távon amúgy sem ajánlatos a dízel.
Egy jó állapotú A3 1.6 városba hibátlan választás.
Az 1.8 vagy 1.8 T jobban sikerült konstrukció kevésbé hajlamos az olaj zabálásra, mint az 1.6-os
Hogy miért nem ajánlom (link), jót nem tudok mondani.
5# a 2.5 TDI miatt linkeltem, csak lehet nem volt egyértelmű. Legközelebb jobban fogalmazok.
Volt egy Golf IV 1.6 SR-em 1 liter olajat evett 1000 km alatt. A szerelőm szerint ez az átlag 200000 km feletti futásnál.
A 1.6 16 szelepes kb 2 literrel többet eszik, azaz 9-10l. és gyakoriak az elektromos problémái. pl alapjárat ingadozás meg hasonlók. Sokkal több vele a gond mint az SR-el és ez is zabálja az olajat
7# kiegészítés: az 1.6 osok gyakori váltó hibával küzdenek:
1. A tengelyhajtás homlokfogaskerekét a bolygómű házhoz szegecsekkel rögzítették. Minden hibás váltónál ugyanazon két szegecsfej közül pattant le valamelyik, ami bekerült a fogaskerekek közé, váltóháztörés.
2. A bolygókerék tengelyt nem normálisan rögzítették, hanem egy csavar alá helyezett 90 fokos lemezdarab tartotta, ami alól ki tudott csúszni, beleért a tengelykapcsolóházba és szépen felhasította azt.
90-100000 ft hozzá egy állítólagosan felújított váltó, 3 hónap garival. Amire csak beszerelésit vállnak azokat odaadják már 60000 körül is.
Az ötösnek igaza van, nem véletlenül lehetett ennyi időn át kapni ugyanazzal az 1.6-os motorral az autókat. 5-ös és 6-os Golfban is volt. Nem tudom mi elavult benn, nekem jelenleg is ilyen motor van az autómban(BGU motorkód), és semmi baj nincs vele. 6,2 litert fogyaszt, városban szokott enni 8 körül, de ott nem sokat használom. Amúgy meg nem 70-nel közlekedek vele, hogy ilyen keveset egyen. A rekordfogyasztásom eddig 4,8 liter.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!