Mostanában hol érdemes jogsit elvégezni, illetve mennyi a megszerzésének átlag ideje szerintetek?
Azért az számít hogy hol laksz mert mondhatom neked hogy gyere Ceglédre baromi jófej oktatót ismerek aki tanít is tényleg, de ez nem opció ha pl győri vagy :D
Az átlag idő kb 4hónap szerintem mert pesten sokszor van hogy fél évig tart vagy hónapok mire oktatóhoz kerül végre valaki, lassan halad, ezért a helyet szintén érdemes tudni, kisebb városokban az iskoláknál pedig gyorsabban megy hisz kevesebb a tanuló, na meg számít hogy hányszor és miből bukik az ember, ugyanis kresz és forgalmi vizsgára a bukástól számítva is kb 1hónap múlva van időpont újra.
Nekem itt 3hónap alatt lett meg: beiratkozástól (nyaralás is volt közbe 1,5hét) a kártya kézhezvételéig.
Sok ismeretlenes egyenlet a vezetés tanulás, nehéz megjósolni mennyi ideig tart.
A 3-4 hónap a minimum, de lehet akár egy év is.
Minden vizsgám elsöre sikerült, mégis 8 hónapig húzódott a tanfolyam, voltak szünetek az oktatásban, a vizsgákra heteket kellett várni
Hol laksz?
Én vidéki városban csináltam, június közepén kezdtem az egészet, kresz tanfolyam megvolt július közepére vizsgával együtt, elsősegély 1 nap tanfolyam + 1 nap vizsga. Vezetni aug 20 környékén kezdtem (előtte vagy utána pár nappal, már nem emlékszem pontosan), és 1 hete, október 18-án volt a forgalmi vizsgám.
Mindenen elsőre átmentem, így volt durván 4 hónap, de csak mert sokat vártam hogy elkezdhessek vezetni, másik oktatónál hamarabb is mehettem volna.
Kérdező vagyok:
Budapestre gondoltam.
Köszönöm. Van értelme vidékre menni a vezetésért?
Budapesti lakosnak nincs értelme lemenni vidékre vezetést tanulni, sőt... nem is ajánlott.
A főváros forgatagában közlekedve nehezebbek a leckék, de ott legalább az oktató felügyelete mellett elsajátítod a szükséges alapokat.
Egy vidéki kisvárosban sokkal egyszerűbb a közlekedés, könnyebb megszerezni a jogosítványt, a gond abból lehet, ha a jogosítványod birtokában, de kellő rutin híján egyedül kell felvenned a budapesti közlekedés ritmusát.
Nem megtanulhatatlan, a vidékről felkerültek is ezt az utat járják, de nem mindegy, hogy mennyi tapasztalattal a hátad mögött kell egyedül elindulni csúcsidőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!