Miért van előítélet a francia autókkal kapcsolatban?
Bele szerelmesedtem egy Citroen C3-ba. Használt, 2004-es évjárat. Akikkel eddig beszéltem, és ilyen autójuk van, azt mondták, hogy nem volt vele gond.
Olyan kis aranyos, nőies, és motorikusan is jónak érzem.
Szerintetek rossz döntés???
Én Peugeot 206-ot akartam venni benzinest. Kereskedő lebeszélt róla persze csak a benzinesről. Azt mondta inkább vegyek HDI motorosat mivel a fiatalok úgyis tempósan mennek a kocsival így az jobb lenne nekem.
A végén seat lett belőle :)
Amúgy csak olyanok fikázzák a francia kocsikat akiknek sosem volt. Akiknek az van vagy volt nem igen panaszkodtak rá.
Amúgy olvasgasd a népitéletet az indexen mert ott a tulajdonosok írnak a saját kocsijukról.
Ez azért van sajnos mert a 80as évek végén és a kilencvenes évek elején amikor kezdték behozni ausztriából stb nyugati helyekről akkor az adott gép(bx ax cx xm zx stb)már le voltak harcolva így nem csoda,hogy csak baj volt velük,a francia márkaszervízek ekkor még elég fejletlenek voltak és nagyon kevés volt belőlük,ország szerte kb 15-20max,így nem csoda,hogy el kezdték buherálni csomóan hozzá nem értő fószerek és csak még több baj lett belőle,el kezdték terjeszteni ,hogy ez a szar francia autó,stb kialakult a sztereótipia,és ezt nagyon nehéz lesz sajnos a 3 márkának ledolgoznia....viszont a 2000 után gyártott autók már jók sőt!!!semmivel semm rosszabb mint egy más európai márkáé,2005környékétől meg már csak SEHR GUT-ok vannak!:)
egy citroen fanatikus
a kérdés első részére válaszolva:
anyámnak volt két c3asa egy 1.4 hdi 2003as és egy 2004es 1.6i-s(autómata),sajnos anyagi gondok miatt mind kettőt el kellett adni fájó szívvel,mindkettő tudomásom szerint szerető gazdára talált és túl vannak már a 100ezer kilóméteren az 1.6os-t egyszer apám felvitte a villamos sinekre 100ezer forint hijján totálkáros lett,teljesen rendbehozták akkor anyukám még használta és semmi baja nem volt pedig le lett borotválva az egész alja.
szóval merem ajánlani főleg az 1.4 hdi-t mert az 5literrel kijön simán:)
Azért mert szarok.
Midnen héten megkérdezio valaki egyébként..
A kérdésre:
Citroen C3-at semmiképpen se vegyél, sok ismerősömnek volt:
Az egyiknek egyik pillanatról a másikra leállt minden előzmény nélkül (az egész elektronika meghalt)
A másiknak beázott.
A harmadiknak meg 400 ezer forintjába került 80 ezer km..
Vegyél németet vagy japánt.
Egy autószerelő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!