Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért van előítélet a francia...

Igabcsy kérdése:

Miért van előítélet a francia autókkal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Bele szerelmesedtem egy Citroen C3-ba. Használt, 2004-es évjárat. Akikkel eddig beszéltem, és ilyen autójuk van, azt mondták, hogy nem volt vele gond.

Olyan kis aranyos, nőies, és motorikusan is jónak érzem.

Szerintetek rossz döntés???

2010. ápr. 26. 08:28
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem rossz!
2010. ápr. 26. 09:26
 2/10 anonim ***** válasza:
Mert a francia autóknak az eddigi történelmi tapasztalatok alapján több gondja van, mint mondjuk a japánoknak (amik az elmúlt két-három évben problémásabbak lettek), vagy mint mondjuk a német autókkal (amik már olyan 8-10 éve rosszabbak, mint korábban).
2010. ápr. 26. 09:31
 3/10 anonim ***** válasza:
2010. ápr. 26. 10:17
 4/10 anonim ***** válasza:

Én Peugeot 206-ot akartam venni benzinest. Kereskedő lebeszélt róla persze csak a benzinesről. Azt mondta inkább vegyek HDI motorosat mivel a fiatalok úgyis tempósan mennek a kocsival így az jobb lenne nekem.

A végén seat lett belőle :)

Amúgy csak olyanok fikázzák a francia kocsikat akiknek sosem volt. Akiknek az van vagy volt nem igen panaszkodtak rá.

Amúgy olvasgasd a népitéletet az indexen mert ott a tulajdonosok írnak a saját kocsijukról.

[link]

2010. ápr. 26. 10:56
 5/10 anonim ***** válasza:

Ez azért van sajnos mert a 80as évek végén és a kilencvenes évek elején amikor kezdték behozni ausztriából stb nyugati helyekről akkor az adott gép(bx ax cx xm zx stb)már le voltak harcolva így nem csoda,hogy csak baj volt velük,a francia márkaszervízek ekkor még elég fejletlenek voltak és nagyon kevés volt belőlük,ország szerte kb 15-20max,így nem csoda,hogy el kezdték buherálni csomóan hozzá nem értő fószerek és csak még több baj lett belőle,el kezdték terjeszteni ,hogy ez a szar francia autó,stb kialakult a sztereótipia,és ezt nagyon nehéz lesz sajnos a 3 márkának ledolgoznia....viszont a 2000 után gyártott autók már jók sőt!!!semmivel semm rosszabb mint egy más európai márkáé,2005környékétől meg már csak SEHR GUT-ok vannak!:)

egy citroen fanatikus

2010. ápr. 26. 12:18
 6/10 anonim ***** válasza:

a kérdés első részére válaszolva:

anyámnak volt két c3asa egy 1.4 hdi 2003as és egy 2004es 1.6i-s(autómata),sajnos anyagi gondok miatt mind kettőt el kellett adni fájó szívvel,mindkettő tudomásom szerint szerető gazdára talált és túl vannak már a 100ezer kilóméteren az 1.6os-t egyszer apám felvitte a villamos sinekre 100ezer forint hijján totálkáros lett,teljesen rendbehozták akkor anyukám még használta és semmi baja nem volt pedig le lett borotválva az egész alja.

szóval merem ajánlani főleg az 1.4 hdi-t mert az 5literrel kijön simán:)

2010. ápr. 26. 12:40
 7/10 anonim ***** válasza:

Azért mert szarok.

Midnen héten megkérdezio valaki egyébként..

A kérdésre:

Citroen C3-at semmiképpen se vegyél, sok ismerősömnek volt:

Az egyiknek egyik pillanatról a másikra leállt minden előzmény nélkül (az egész elektronika meghalt)

A másiknak beázott.

A harmadiknak meg 400 ezer forintjába került 80 ezer km..

Vegyél németet vagy japánt.

Egy autószerelő

2010. ápr. 26. 19:26
 8/10 anonim ***** válasza:
uccsó talán generátor szarakszik de az más márkánál is van bőven.
2010. ápr. 26. 19:31
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem 2002-es Renault Clio-m van és nagyon-nagyon szeretem,viszont egy gond van vele,hogy mikor szervizelni kell ,akkor szakszerszámok kellenek hozzá,mivel minden olyan hülye helyen van.Ahhoz ,hogy kiszedjük az akkumulátort,speciális szerszám kellett,mivel nemlehetett sehogy sem odaférközni,mert ugye bevolt fogatva.
2010. ápr. 26. 20:35
 10/10 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy kicsit rosszabb az összeszerelésük a francia autóknak a japán vagy a német autókéval szemben, meg a váltójuk esetleg pontatlan(abb), de ugynakkor olcsóbbak és megbízhatók. Nekem már a negyedik éve egy diesel Renault Thaliam van. Még nem hagyott az úton. Csak tankolok és élvezem, hogy csak 4,5 l-t eszik százon, miközben minden kényelmem megvan benne. Sajnos a Citröent nem ismerem, de nem lehet rossz az sem. Ennyit az előítéletekről...
2010. máj. 3. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!