Kezdőoldal » Utazás » Európa » Milyen tapasztalatok, élmények...

Milyen tapasztalatok, élmények vannak Francia országgal-Párizzsal-kapcsolatban? (L-13)

Figyelt kérdés
2009. dec. 11. 19:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nagyon szép helyek, háromszor voltam Franciaországban, egyszer Párizsban voltam egy hetet, majd onnan mentem tovább Bretagne-ba, a Loire torkolatához(St. Nazaire), ott újabb egy hét, majd közép-Franciországon keresztül jöttem haza(Orleans). Második alkalommal Párizsban töltöttem rövidebb időt, útközben bementünk Strassbourgba, Metzbe és Reimsbe, ezek is szépek voltak, de sokat nem láttam belőlük. Harmadik alkalommal délnyugatra a Spanyol határ közelébe mentem, Beziérsben töltöttem egy hetet, innen mentem el Carcassone-ba, és Figueresbe(Spanyolország), út közben pedig megnéztem Nizzát, Cannes-t és Monacot. Páriszban szinte minden "kötelezőt" megnéztem: Eiffel-torony, Diadalív, Champs Elysées, Montmartre negyed, Concorde tér, Disney Land, Défense negyed. Nagyon szép ország, az emberek kissé fennhordják az orrukat, de van okuk rá.
2009. dec. 11. 20:02
 2/12 anonim ***** válasza:
igen ezzel teljes mertekben eggyet ertek tenleg buszkek de bizony van mire!kenyelmes, lusta , jomodu emberek.Nagyon szep orszag es hatalmas!!!ami nem tetszett az az hogy deli 12 orakkor megall az elet es 14 orakkor kezdodik ujra!mert ebedidot tartanak de szigoruan mindenhol meg a legkisebb uzletben,postan,bankokban,szoval mindenhol.azonkivul szerintem nagyon de nagyon draga orszag.
2009. dec. 11. 20:28
 3/12 anonim ***** válasza:

"szerintem nagyon de nagyon draga orszag."

Első vagyok, Párizs és környéke, tényleg elég drága, a délnyugati rész, a Spanyol határ közelében egész olcsó, bizonyos dolgok olcsóbbak mint Magyarországon(pl Danone pudingra biztosan emlékszem, hogy olcsóbb volt, mint idehaza). Persze ezt most az élelmiszerekre értem, mást nem nagyon vásároltam Franciaországban.

2009. dec. 11. 20:37
 4/12 anonim ***** válasza:

az elottem szolonak!

a nyaron kb ket honapot francia orszagban,belgiumban,nemetorszagban,svajcban toltottem.

ehhez kepest igen is francia volt a legdragabb mind kozul

2009. dec. 11. 21:43
 5/12 anonim válasza:

Szia! Én több mint 3 éve lakom Párizsban, és sok igazság van abban, amit fent elmondtak, de van amit nem tartok igaznak. Például az emberek nem hordják fent az orrukat. Nagyon kedvesek, de az igaz, hogy leginkább franciául lehet velük kommunikálni, mert rosszul beszélnek idegen nyelveket (itt a spanyol a népszerű idegen nyelv)

Ha Párizsba jössz, ne csak a kötelezőket nézd meg, hanem szakíts időt arra, hogy kiülsz egy teraszra és egy forró kávét iszol; el kell veszni a Marais negyed kis utcáiban és meg kell nézni a kis, egyedi butikokat, meg kell kóstolni egy igazi bretagne-i palacsintázó palacsintáját, és sajt fondu-t is kell enni. A Szajnaparton kell csatangolni, parkokban egy szendvicset enni, miközben élvezed a napsütést. Ez az igazi Párizs.

Elég sok helyen jártam az országban, és az biztos, hogy minden régiónak más a hangulata, és másért érdemes elmenni oda. (AZ én kedvencem Bretagne és Normandia, de szép a francia Basque föld is.)

2009. dec. 11. 22:29
 6/12 A kérdező kommentje:
Sajnos itt nem Én döntöm el, hogy mit szeretnék megnézni, hanem megvan szervezve.A magyart mennyire értik meg,és az árak milyenek? (önellátás lesz)
2009. dec. 12. 21:28
 7/12 anonim ***** válasza:
A magyart semennyire nem értik meg. :) Sokszor az angolt se nagyon akarják! :)
2009. dec. 13. 15:30
 8/12 anonim válasza:
Párizsról csak annyit hogy, egy szabad város és egy fogalom! Nem kell megijedni tőle. Én is éltem kinnt egy darabig . Minden viszonylatban pozítiv az értékelésem. Bejártam fél európát tudok viszonyítani!!! Ha olcson akarsz vásárolni élelmiszert ott is magvannak az olcsó üzletek mint itthon is, de ez egész európára igaz!!!! A magyart nem beszélik kivéve ha egy magyar turistával vagy egy magyarral futsz össze! A magyarhoz képest egy más kultúra! Te mész egy másik társadalomba és életszinvonalhoz Neked kell igazodnod. Munkát is találhatsz könnyen sőt intenet telefonálók is vannak ami olcsóbb is mint egy mobil vagy fülke!! Nagyok sokféle ember van szinre fajtára és nyüzsögnek is . Toleráns népnek tartom és szerintem nem hordják fennt az orrukat !!! Olcso szállodák is vannak kb 40 euro egy szoba per nap . Érdemes elvegyülni a tömegbe és metrózni egy kicsit a hétköznapi embereket. Ha meg nem beszélsz franciául akkor nehezebben érted meg magad, de álltalában minden metró információnál beszélnek más nyelveken is!! Eltévedni nem fogsz mégha egyedül is mész valahová . Remélem tudtam segíteni
2009. dec. 19. 11:56
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm,igaz én azért ennyire komolyan nem gondoltam...Irtam fönt h 13...Ez egy iskolai kirándulás lesz,és lesz idegen vezető. Ugyvolt kiirva, hogy vagy Formula1 vagy premier szálloda lánc...
2009. dec. 19. 20:38
 10/12 anonim ***** válasza:
Mint az Egészégügyi Világszervezet (WHO)magyaroroszági programigazgatója bejártam a Földet Amerikától, Asztráliáig (a legszebb Magyarország). Párizsban voltam 2x, és elbűvölt. Budapesten (és Londonon) kívül nincs még egy ilyen szép város. A kedvenc helyeim voltak: De Gaulle tér, Louvre, Concordia tér, Champs Eliseé, Invalidusok Temploma és Kórháza, Szent Mihály útja (nem találtam Ady kávéházát, pedig nagyon kerestem), Victor Hugo tér és sugárút, Luxemburg kert és az a híres (nem tudom helyesen leírni a perlasez nevet)temető, ahol Nagy Imre emlékművét is megtaláltuk. Itt láttam olyan orvosok nevét, mint Claude Barnard, költőkét, mint Apollinaire, Zenészekét, mint Chopin - ne haragudjatok a francia helyesírásomért, nem tudok franciául, "csak" németül, angolul és oroszul. Látni viszont isteni élmény volt Edith Piaf sírját, vagy - Abelar és Alois örök szerelmi fészkét - szóval csodálatos volt. Láttam New-York-ot,Chicagót, Detroit-ot, Atlantát, Grand Rapids-et, Fremonotot, Kievet, Moszkvát, Sydneyt, Camberrát és még nagyon sok várost - és ezek labdába se tudtak rúgni Párizs mellett. Szóval, imádom Krakkót, Prágát, Rómát, Londont, a híres amerikai városokat, de Párizs az igazi szerelmem. Azért sohase feledkezzünk meg róla, hogy Budapest is szorosan Párizs nyomában van. Ha lehetn egy nagy kívánságom, az lenne, hogy becsavaroghassam a Louvre-t - ha két hétig tart két hétig, ha egy hónapig, egy hónapig (legalább). Mivel orvos vagyok, a Sorbonne-t sem szeretném kihagyni (sajnos ez mos restaurálás alatt van és teljesen szét van verve).
2009. dec. 22. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!