Milyen tapasztalatok, élmények vannak Francia országgal-Párizzsal-kapcsolatban? (L-13)
"szerintem nagyon de nagyon draga orszag."
Első vagyok, Párizs és környéke, tényleg elég drága, a délnyugati rész, a Spanyol határ közelében egész olcsó, bizonyos dolgok olcsóbbak mint Magyarországon(pl Danone pudingra biztosan emlékszem, hogy olcsóbb volt, mint idehaza). Persze ezt most az élelmiszerekre értem, mást nem nagyon vásároltam Franciaországban.
az elottem szolonak!
a nyaron kb ket honapot francia orszagban,belgiumban,nemetorszagban,svajcban toltottem.
ehhez kepest igen is francia volt a legdragabb mind kozul
Szia! Én több mint 3 éve lakom Párizsban, és sok igazság van abban, amit fent elmondtak, de van amit nem tartok igaznak. Például az emberek nem hordják fent az orrukat. Nagyon kedvesek, de az igaz, hogy leginkább franciául lehet velük kommunikálni, mert rosszul beszélnek idegen nyelveket (itt a spanyol a népszerű idegen nyelv)
Ha Párizsba jössz, ne csak a kötelezőket nézd meg, hanem szakíts időt arra, hogy kiülsz egy teraszra és egy forró kávét iszol; el kell veszni a Marais negyed kis utcáiban és meg kell nézni a kis, egyedi butikokat, meg kell kóstolni egy igazi bretagne-i palacsintázó palacsintáját, és sajt fondu-t is kell enni. A Szajnaparton kell csatangolni, parkokban egy szendvicset enni, miközben élvezed a napsütést. Ez az igazi Párizs.
Elég sok helyen jártam az országban, és az biztos, hogy minden régiónak más a hangulata, és másért érdemes elmenni oda. (AZ én kedvencem Bretagne és Normandia, de szép a francia Basque föld is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!