Honnan tudom hogy hengerfejes lesz a kocsi? Mi az egyáltalán hogy hengerfejes?
Nem olyan egyszerű ám még azt sem eldönteni, hogy egy autónak a hengerfeje repedt el, vagy csak a tömítésnél enged. Nemhogy előre megjósold, hogy hengerfejes lesz e...
Mikor elreped a hengerfej, akkor nagyon elkezdi kajálni a vizet, és a hűtővíz a kiegyenlítőtartályban feketébb lesz, mert összekeveredik az olajjal. Ilyenkor már elég nagy a baj. Ha sikerül fel is főzni a motort, az mégrosszabb. Egyértelműen a dízelek szoktak hengerfejesek lenni, elviekben a benzines is lehet, de én még nem hallottam hengerfejes benzinesről. Hiszen a nyomás is sokkal kisebb.
Főleg a régebbi, adagolós dízelek hajlamosak erre. Van néhány különösen érzékeny motor: BMW TDS motorjai, gyakorlatilag ha 1x lepadlózod hidegen, szinte garantált a dolog. A TDS-ek hengerfej cseréje szinte rutin a szerelőknek. Aztán nagyon érzékenyek erre a régebbi japán terepjárók motorjai, különösen a Nissan Patrol 2.8, de a Pajero 2.5-ös motorja is, meg még néhány modell. Van még jó néhány, meg igazából bármelyik dízelnél előfordulhat, a VW 1.9 TDI-nél is hallottam néhány esetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!