A B kategóriánál a gyakorlati vizsgán mit kell csinálni?
Nem igaz, 17 évesen lehet csak.
60 perces a vizsga, az első 10 percben ellenőrzöd a kocsit, hogy menetkész-e. (lámpák, gumik, fékpróba)
50 percig pedig vezetsz a forgalomban, csak azt mondják, merre menj. És néhány feladatot végre kell hajtani. Ezek lehetnek: egy íven megfordulás, y fordulás, saroktolatás;
90 fokos parkolás (orral/háttal, jobbra/balra);
párhuzamos parkolás (orral/háttal, jobbra/balra);
Ezeknél az alkalmas helyet egyedül kell megválasztanod.
A kisebb hibákért hibapontokat kapsz, ha ebből 10 összegyűlik, akkor bukta van. Ha súlyosabb hibát vétesz, (például nem adod meg az elsőbbséget, rámész a záróvonalra, stb.), akkor azonnal bukta.
Ez már nem hiteles? Ahogy elnézem a C kategória sincs jól kitöltve, ugyanis 18-tól le lehet tenni.
Nem vagy elég figyelmes. A tanulás megKEZDéséhez kell a betöltött 16 és fél év.
A gyakorlati vizsgára bocsátás feltétele a betöltött 17. életév
16 évesen és 9 hónaposan viszont lehet elméletit tenni, igaz?
Januárban fogom kezdeni az egészet, 16 évesen és 8 hónaposan. Ha a kresz megvan utána kezdhetem az elméletit 16 évesen és 9 hónaposan, igaz?
Látom, nem erősséged a szövegértés...
"16 évesen és 9 hónaposan viszont lehet elméletit tenni, igaz?"
Az elméleti vizsga az a kresz vizsga, amit 16 és fél évesen már le lehet tenni.
"Januárban fogom kezdeni az egészet, 16 évesen és 8 hónaposan. Ha a kresz megvan utána kezdhetem az elméletit 16 évesen és 9 hónaposan, igaz?"
Ha a kresz (elméleti) megvan, akkor a gyakorlati (vezetés) tanórákat kezdheted, amennyiben 16 és 9 hónapos elmúltál. Viszont ebből vizsgázni csak 17 évesen tudsz majd.
Pedig négyeseket vagy ötösöket szoktam írni szövegértésből.
Én úgy tudtam, hogy csak 17 évesen lehet vezetni, vagy a gyakorlati az ilyen bóják közötti közlekedés magánterületen?
Forgalomba biztos csak 17 évesen mehetek, mindenhol azt olvasom.
Nem tudom miket olvasol, de sok hülyeségek vannak ott.
A tanulóautóban te jogilag utas vagy, az oktató a vezető. Szóval tanulni forgalomba is mehetsz hivatalos oktatóval és erre felkészített kocsival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!