Milyen jó terepjárók vannak munkavégzésre?
majdnem.
pick upnak a platós terepjárókat hívják. pl.:toyota hilux, mitsubishi L200, AMAROK, nissan navara, ford ranger...
terepjárónak, a zárt utaskabinú összkerékhajtású kocsikat nevetik. pl.: toyota land cruiser, land rover, mitsubishi pajero, nissan patrol, mercedes g, lada niva...
Köszönöm hogy valaki tisztába tette.
Csak annyit fűznék hozzá hogy dolgoztam egy cégnél, Hiluxok voltak, és valaki azt mondta a Hilux az terepjáró, viszont volt egy idő hogy bérelt a cég Mitsubishi L200-akat, és az illető azt mondta az nem terepjáró hanem az pick-up. Hogy is van ez?
Köszi, tehát ezek szerint a Hilux és az l200 ugyanaz a kategória.
Akkor nekem valaki rosszul magyarázta, bár hozzáteszem a kettő között én sem látok sok különbséget.
A Pick-up az egy teherautó kategória, olyan kisméretű teherautó, aminek zárt fülkéje/utastere és nyitott, oldalfalas raktere van.
Vannak olyan pick-upok amiket terepen való munkára terveztek, nagy hasmagasság, összkerékhajtás, difizárak, tehát egyben terepjárók is, de pick-upnak szokták őket hívni ( mondjuk a tengeren túlon :D ).
Meg vannak azok a személyautók, amik kifejezetten terepre készültek ezek is terepjárók, de raktér nélkül.
A Hilux, L200, Amarok, Ranger bla bla azok pickupok, a forgalmijukban N1G szerepel ( terepjáró tehergépkocsi 3,5t alatt).
A Mitsubishi Pajero,Nissan Patrol, G Mercedes, Vitara, Land Roverek .... meg terepjáró személygépkocsik, M1G jármű kategória.
Igazából a "terepjáró" az nem egy kategória, hanem az adott kategória egy speciális tulajdonsága.
Köszönöm mindenkinek.
A lényeg hogy egy pick up is terepjáró kategória.
És igen, pl. egy BMW X3 az inkább személygépkocsi mint terepjáró, munkavégzésre annyira nem alkalmas.
a BMW X sorozat,megint más kategória! Úgynevezett SUV kategória.
Ezek az amerikai anyukáknak készülnek. mert ebben kvázi magasan ülnek,és azt hiszik hogy ettől biztonságban van a kölyök,meg saját maguk is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!