A volkswagen-en meddig gyártott 1.9 TDI motorokat?
Szeretnék venni egy dízel, ferdehátú autót, és úgy döntöttem, hogy egy vw golfot veszek. Nem az új 2.0 TDI, és nem is PDTDI, hanem egy sima, 90 lovad golf.
A kérdésem az, hogy találhatok ilyen autót ami 10 évnél fiatalabb? Mire figyeljek egy ilyen autó vásárlásánál? Nincs sok tapasztalatom használt autó vásárlásában azért kérek tanácsokat.
csak azt nem értem, mi a bajotok a pd-vel...
Értem én, hogy drága a pd elem, ha beszarik, de nem siemens pd-t kell venni. az O gyűrűket 90.000-ként cserélni kell, és kimegy a világból...
"Értem én, hogy drága a pd elem"
Ha megnézné egy adagolós TDI porlasztójának az új árát, attól is s3ggre ülne :D
Azért mert hallották valahol az urban legend-et, hogy a PD elemet maga a sátán gyártotta, hogy állandóan cserélni kelljen. A PD elem sem romlik el gyakrabban, mint a turbó, sőt a kettőstömegű is legalább annyit bír.
Egyébként a PD-k valahol 2000-2001 körül jelentek meg, szóval TDI Golf IV-t tudsz venni, kérdező. Valahogy '98-00 közötti évjáratot. Különben jöhet a PD, ha a fiatalabb kell, vagy CR TDI:)
A családban eddig csak a Dasweltautótól vettünk használt autót garanciával és nem bántuk meg.
A kérdésben szereplő autókból ritkán árulnak, de szokott lenni. Én másfél évig néztem minden egyes nap a kínálatot és elő-elő bukant néha egy 1.9-es TDI. Igaz csak egy vagy max pár napig, mert az ilyet garival viszik mint a cukrot.
Ne csak VW-ben gondolkodjatok! :)
A Skoda Octaviát 2006ig gyártották adagolós TDI-vel ( AGR/ALH/AHF/ASV ).
De 2005-ig kapott a Seat Leon is TDI-t.
"Ha megnézné egy adagolós TDI porlasztójának az új árát, attól is s3ggre ülne :D"
Éppen ezen szoktam röhögni én is, hogy félnek a PD-től, aztán az adagoló gyakrabban megy tönkre, mint a PD, és lehet még drágább is az adagolót rendbe rakni.
És nem kérdező, 10 éve már nem volt sima 1.9 TDI. PDTDI-t vegyél, az volt talán 2008-ig, és amúgy is sokkal jobb motor, mint a sima TDI.
meg aki ezen rágódik hogy jajj a pédé, az vegyen akkor benzinest. nincs pédé, nincs cédé, nincs tédé.
adagolós tdi-t már nem fogsz kapni 10 évnél fiatalabban, csak pd-t vagy cr-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!