Ablakpárásodás + fűtés. Ti hogy oldjátok meg?
Az tudom, hogy természetes, hogy ha hideg van kint akkor én bent ha "telefújkálom" a légteret bepárásodik a szélvédő. Ilyenkor az ablakra irányítom a légkondit, vagy picit lehúzom az ablakot (vagy a kettőt együtt).
Viszont most hogy kint hideg van én bent fázok, és hiába megy az ablakra a légkondi én is érzem és nem akarok mégjobban fázni. Ha a fűtést bekapcsolom akkor viszont mégjobban párásodok.
Ti hogy oldjátok meg hogy fűthessetek de azért kilássatok az ablakon?
OFF, de amikor a 16 éves daewoom volt nem volt ezzel bajom, most új autót vettem, sokkal jobban párásodik :(
Akkor szokott ilyen lenni ha a fűtőradiátorból vagy csatlakozóinál szivárog a hűtővíz de akkor fogyna a tágulási tartályból kismértékben. Vagy beázik.
De ha 3 hónapos vidd be a szervízbe, nem normális dolog. Az enyémben idén még nem volt pára gond.
1-es vagyok:
Nem állítom, hogy ez a probléma, de ilyenkor a szűrőket ellenőrizni szoktuk. (Nyáron gyűjti be a nagyja port a szerkezet.) Nekem egy astra csinálta ezt és eszembe se jutott, hogy a pollenszűrőt megnézzem, amíg nem adták a tippet.
Sokat javított a helyzeten.
Ettől természetesen nem szűnik meg a pára. És csatlakozom az előttem szólókhoz. A fűtés, légkondi, szélvédő használata a megoldás, illetve egy mindig kéznél lévő puha, nedvszívó rongy. Csodákat tud művelni. :)
Aki az autóban eszik, vagy zsíros a lehelete, annál hamarabb fog párásodni az ablak is.
Pl ahogy megyünk vidék felé, nagyon sok autónak be van párásodva az ablaka, mert arra felé inkább zsíros kenyeret esznek, és jobban tele leheik az autót, meg el is hanyagolják az autót, inkább a mezőgazdaságban használják, tápot szálítani az állatoknak, stb, így elmarad a takarítás, karban tartás, emiatt párásdik
Egy fővársi értelméségi autója sosem párásodik.
15-ös:
Köszönjük Emese! :D
Ezen most jót derültem! :D
(Egy vidéki értelmiségi)
Attól, hogy új autó, még lehet a pollenszűrő a ludas.
Lehet a gyártás után tárolták valahol,és sok eső esett. Ha véletlenül valamiért eldugult a vízelvezető, akkor felgyülemelhetett a víz, és sok autónál pont arrafelé van a pollenszűrő. Akkor szépen elázik, és penészesedés indul. Persze nem biztos, hogy ez van, de ha nincs belső keringetésre kapcsolva véletlenül, akkor én csak erre gondolnék.
Haha. Fővárosi diplomás vagyok és mégis párásodik. De megmosolyogtatni jó volt a kommented :-D
Na jó, úgyis garanciás beviszem hogy nézzék meg a szűrőket :-) Köszi nektek!
Még mindig nem állitottad át külső keringetésre??? !!!!!
ÉRTHETŐ???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!