Szerintetek "ciki" kis összegért tankolni?
Csupán kíváncsiságból kérdezem.
A helyzet az,hogy 20 éves vagyok, még tanulok, ez az utolsó évem OKJ-n.
A kocsimat magam tankolom, csak akkor megyek dolgozni ha kell a pénz, vagy ha kedvem van. (diákmunka)
Általában 2 ezer forintokért szoktam tankolni, de a kocsiban mindig van 10 liter benzin (negyed tank)
Ezt azért hagyom benne mindig, mert egyrészt volt már,hogy kifogyott, és nem tudtam vele menni (az kellemetlen volt) másrészt meg, ha váratlanul kell az autó, akkor tudok vele úgyis menni, ha épp nincs pénzem (ilyen eset volt,hogy a sürgősségire kellett bevinnem egy barátomat, és nem volt pénzem tankolni,de ott volt az a 10 liter)
Ha van pénzem, akkor is csak 2 ezerért tankolok, mert ha többet teszek bele, akkor könnyedén elkényelmesedek, és kijárom ami benne van, mert úgyis a negyede felett van, akkor miért ne?
De a lényeg,hogy emiatt a kúton mindig csak 2 ezer forintokért tankolok 6-6.5 litert, és már feltűnt,hogy ezzel nagyjából egyedül vagyok, mindenki 5-10 ezer között tesz a kocsijába.
Meg akkor vannak ezek a "poénok" is,hogy ezerért tele kérem, és láttam már olyat is aki furcsán nézett rám emiatt. (más autós, meg kutas is)
Tudom, le kell szarni, stb, nem is azért kérdezem,mert amíg nem lesz fizetésem, addig én ezt így fogom csinálni, de érdekelne,hogy más is szokott ilyen kevés összegért tankolni?Szerintetek "ciki"?
Minden normális válaszra pozitív értékelést adok,akkor is ha "ciki", lehet indokolni, de az is elég ha egy rövid választ adtok.
(más kérdés,hogy szerencsére én ezzel a 6 literrel elmegyek 100 km-t, és jó néhány napig elég szokott lenni)
2000ft?
Annyiból 120 km-t megyek. :-)
Haverom 1200-1500 forintokért tankol max.
De ő meg mondjuk pont a másik véglet, mert mindig teli tartja a tankot.
Tehát elmegy aznap 30 kilométert, akkor este már megy rá visszatölteni.
Mindenki máshogy osztja be a pénzét. Valaki feltölti fullra, aztán koppnál újra. Valaki csak kis adagonként, amikor szükséges, mint én is, meg te is.
Bennem is megvan az a hajlam, hogyha látom, hogy jól megvan tömve, akkor még sz**ni is kocsival megyek :D De ha tudom, hogy azért fogytán van, akkor lehet inkább gyalogolok egy 10 percet a közértig :D
Anno mikor főiskolás voltam, diákmunkán dolgoztam, én is így tankoltam. 1500-2000 forintokért. (meg még főisk. után is egy ideig) Igazából nem is foglalkoztam vele soha hogy mások telitankolják az autót, vagy mennyiért tankolnak.
Kevés volt a fizetésem, kevés jutott belőle tankolásra, de mégis jobb helyzetben voltam mint sokan, autóval / motorral közlekedhettem a tömegközlekedés helyett.
Szerintem egyáltalán nem ciki. Mostanában is sokszor van olyan hogy csak az 5literes kannába tankolok, ez is 2000 Ft alatt van, de egyáltalán nem érzem cikinek. Ennyi kell, ennyit veszek, kész.
Először is, mivel ez a Te életed, pénzed, senkinek semmi köze hozzá!
Amúgy nem ciki, bár vannak kivételek.
Ha csak azért tankolsz mindig 2000-ért, mert különben aznap elautóznád mindet, és havonta mondjuk 5-10 ilyen alkalom van, az szerintem ciki, hisz végülis 1 hónap alatt szinte beletankolsz 10-20 ezret, csak nem tudod beosztani a pénzedet/benzinedet.(csak hogy érthető legyek.. van több ismerősöm is, akiknek nem tragacsuk van, elautóznak havi 10-20-30 ezernyi benzint, de mindig csak 2-3 ezerért tankolnak azzal a címszóval, hogy ha egybe belerakják, akkor össze-vissza mennének vele. Na, ez szerintem vérciki!)
Ha tényleg csak ennyi pénzed van, és havonta mondjuk ezt 2-szer teszed, akkor nem ciki.
Szerintem sem ciki, ha nincs pénzed akkor ez van.
Nemrég én is tankoltam 2000-ért egy zsír új Hiluxba, nem volt nálam több pénz, se kártya... nagyon égő volt. Mindenki megvetően nézett rám pedig, csak a cégnél felejtettem a táskám, a tank meg üres volt. (céges autó) 2 liter dieselel adták át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!