Az "baj/ciki" ha inkább hátrafordulva tolatok?
Én autóval is jobban szeretek úgy tolatni,hogy hátranézek.
Most egy cégnél dolgozom, furgonnal, ami zárt, de a hátsó ajtókon üveg van.
Egy ideig próbálkoztam a tükörből való tolatással, de aztán felhagytam vele, mert ha hátrafordulok akkor simán tolatok padlógázzal is, míg tükörből nagyon lassú vagyok.
Persze nyilván nem árt azt sem megtanulni, meg bele-bele nézek, de ha tehetem én inkább az anyósülés támláját fogva tolatok.
Már megszóltak miatta a munkatársaim, mert tükörből a vagány...de a céges autók hátul mind szét vannak ütve, én meg így biztos nem fogok beletolatni semmibe mert így érzem a kocsit.
Nekem nem is baj, nem is ciki. Tolass biztonságosan és azt csinálsz amit akarsz.
Én tükörből tolatok a legtöbb esetben, sokkal többet látni hátrafelé is és oldalra is. Mondjuk ha valamihez közel kell tolass és forgolódsz, akkor simán lecsaphatod a tükrödet.
Csak abban az esetben kezdek forgolódni, ha pótkocsival kell centizgetnem betörve. A cégnél mindenki mindent vezet, a legtöbb tükör egy univerzális hulladék ami még remeg is alacsony fordulaton. Szóval ilyenkor kinézek az ablakon és a centi az centi...
Én pedig hátranézéssel mérem fel a terepet, és ha ki is kell kerülni valamit, azt már fejben összerakom, hogy hol kell tekernem, így némi túlzással, de azt mondom,hogy nagy sebességgel tolatva akár végig tudnék szlalomozni bóják között, de tükörből ezt nem tudnám megcsinálni.
Előbb vinnék el bóját tükörből.
Én azt azért megnéznèm, készíts róla videót :D
Itt egy sima szlalomról van szó, ezt alap hogy meg kell tudd csinálni. Mi olyanra gondolunk amikor szűk helyen kell közlekedni, tehát alig pár cm, a tükröket esetleg be kell csukni egy kis részen, ahol a tükör nem fér el és úgy kell S-sel kijátszani stb.
Tükörből tolatva látod ami a kocsi mögött, a kocsi mellett és a kocsi előtt van. Hátraforulva meg amit engednek a jobboldali és a hátsó ablakok.
Én azóta tanultam meg tükörből tolatni, amióta a hátsó ablakokat lesőtétítette apám. :D Még nappal kilátok belőle, de sötétbe olyan, mintha ablak se lenne. Úgyhogy maradt a tükör.
Egyébként meg. Miért lenne ciki? Ha te így érzed biztonságosnak, akkor tégy így.
Természetesen ránézek a tükörre, mert nem egy idióta szőke pi**a vagyok, aki maximum sminket igazít benne.
Így természetesen kell a tolatáshoz, nem mondtam,hogy nem.
Példának mondom, hogy mikor az udvaromra tolatok, akkor először az árok két szélét keresem a tükörben, majd a kapu kőoszlopait.Amint ezek megvannak már nyomom is, a kőoszlopok előtt még egyszer ellenőrzöm, és bent is vagyok az udvarban.
De mikor egy utcába kell betolatni vagy egyenes helyre, akkor én hátrafordulok és nyélgázzal betolatok, mintsem hogy 3-4 percig igazítgassam a tükörből nézve.
Abszolút nem ciki, hiszen ha jól tudom, a KRESZ vizsgán /és gondolom, a KRESZ szabályai szerint is, de ebben nem vagyok biztos/ TILOS tükörből tolatni, hátrafordulva kell. Ennek ismeretében szóljanak meg ezután a munkatársaid...
Bár a tükörből való tolatást én is jobban szeretem valamiért, még akkor is, ha kilátni az autó hátsó szélvédőjén. De csináld úgy, ahogy neked kényelmesebb. Persze választási lehetőséged - tükör vs. hátrafordulás -, csak akkor van, ha hátul kilátni. Ha a későbbiekben olyan kocsit vezetsz, ahol nem lehet kilátni, esetleg lesz C jogsid és teherautózol, akkor ott mindenképpen csak a tükröt tudod használni a tolatáshoz. De amíg kilátsz a kocsiból hátrafelé is, addig nyugodtan tolass hátrafordulva, ha neked úgy jobb. A vagánykodó kollégák pedig nyugodtan bekaphatják a falloszt.
Úgy tolatsz ahogy akarsz.
Ha meg valaki le szőke pi...áz emiatt, az csak olyan ember lehet, aki saját hiányosságait, és hibáit akarja leplezni, és tereli a témát rád.
Csak az unatkozó majmok foglalkoznak másokkal.
Ne törődj velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!