50 km/h 3-as sebességfokozatban normális?
Nem normális.
Mostanában sokat vezettem egy B3-as Passatot, az már 40 km/h-nál elfogadja az 5. sebességfokozatot, pedig benzines. Igaz, hogy alig akar menni, de kicsit sem rázkódik. 50-től 4-esben már kisebb gyorsításokkal járó előzéseket is belehet vállalni, gyorsul már onnan is. Én városban 60 km/h-tól szoktam neki 5-et rakni, városon kívül meg a stílustól függően, 80-150 között.
Azért fura ez, mert egyébként nincs baj a motorral. Ha odalépek, jól húz a fogyasztása is 90 km/h-nál 4 alatt van. Egyedül ezt tapasztalom, hogy 4-esben 50 km/h-nál ráz...
Mit tehetek? Szakszerviz?
Egy kérdés, mennyit forog 50-nél 4.ben?
Nekem 1.9pd ben városban csak 3. mert 4. ben nincs elég fordulat (plusz kettőstömegű kímélés)
Nagyon hosszú váltóáttételekkel jön ki sok új(főleg diesel) autó.
Sok tesztben le is írják, hogy csak 3-ban lehet menni városban.
Tényleg leírhatnád, mennyi ilyenkor(50-nel 4-ben) a fordulat. Amúgy semmiképp sem jó túl alacsonyan tartani, és onnan gyorsítani, mert sokat árthatsz a motornak!
50 km/h-nál a fordulat:
- 3-asban 1300
- 4-esben 900 (de itt már enyhén rázkódik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!