"Nekem színtévesztőként csont nélkül sikerült a PÁV2.
Sőt,8 évvel ezelőtt dolgoztam egy spanyol cégnél mint kamionos, ott csak a jogsi kellett, se árúfuvarozói, se páv nem kellett, akkor még a gki nem is létezett. A spanyol orvos csak azt kérdezte h miért is gondolom h kizáró ok lehetne a színtévesztés....Ennyit a magyar viszonyokról. Ja, és nem okoztam balesetet."
C+E jogsi (meg sima C) feltétele az 1. fokú 2. csoportú (hivatásos) orvosi engedély, amin ELVILEG de mondom, hangsúlyozom -a mai orvosokat ismerve- kötelező a színtévesztős kis könyves vizsgálat. Ha ezt elmulasztják, akkor ott a PÁV II amin kifejezetten van erre feladat, ahol van fekete, fehér, piros, zöld, sárga, kék gombok, + pedál és hang erre kell reagálnod, feladatot csinálni. Véleményem szerint a feladat gyorsasága miatt egy színtévesztő sokat ront, tehát nem tudja megcsinálni! Én PÁV II csináltam 2014-ben amikor teljes feladat sor volt és most is 2 hónappal ezelőtt! EZ a feladat most is a rövidített verzióban is bent van. (sok a vizsgázó a k**aszott waberers miatt, így rövidíteni kellett a vizsgát...). Szerintem nem igaz amit mond a tag neked, valamint azt sem értem miért ment el spanyol orvoshoz a tag, amikor a 102-es szám, a jogosítványában a hivatásost jelöli (tehát megvan az orvosi igazolás) ráadásul a jogsit mindig annyi időre kapod, ameddig az orvosid szól. Valamint ugye PÁV-ra is kell ugyan ez a "hivatásos" orvosi. Tehát itt jön a kérdés..: Akkor most mi van??? :))
2016. szept. 23. 00:24
2/5 anonim válasza:
Egyik haverom anno színtévesztőként korrekciós szemüveggel lett hivatásos katona ( tiszt ).
A PÁV2-nél amúgy sem lényeges, hogy színtévesztő vagy-e ( ha jól emlékszem ).
A II-es orvosit meg simán meg lehet okosítani vagy ott a szemüveg..
2016. szept. 23. 02:10
3/5 Nagy I Imre válasza:
Na látod, ha te lettél volna pávon nem az egyik haverod, tudnád, hogy hülyeséget beszélsz!
2016. szept. 23. 03:03
4/5 anonim válasza:
Voltam PÁVon(van korlátlan PÁV II-m és PÁV III-om :P ),de én nem tartom valószínűnek, hogy a pedálos-gombos dolgot színtévesztés miatt annyira el lehetne szúrni.
Ha sikerült volna megérteni amit írtam... a haverom ( akkor még szaktársam, de ez lényegtelen ) a hivatásos honvédségi orvosin ment át csont nélkül színtévesztőként a Petőfi laktanyában :)
2016. szept. 23. 03:24
5/5 anonim válasza:
Színtévesztő és színtévesztő között is van különbség... Gondolkozzatok már kicsit
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!