Kamionosok ti ezt, hogy oldjátok meg?
Nagyobb városokban mikor több sáv van és még GPS alapján sem egyértelmű, hogy melyikben kéne lenni. Sokan az utolsó pillanatban ugrálnak át a kis kocsikkal. De ez egy nyergessel, hogy kivitelezhető?
Meg mikor mondja a GPS, hogy tarts jobbra, közben pedig a pályáról kéne lehajtani, stb.
1. vegyél normális GPS-t
2. Ne vakon vezess arra amerre "mondja" a táblák stb ilyenkor is segítenek
3. eleve jobbratartás van
én iGo-t használok, 90%-ban mutatja melyik sávban menjek, de csomószor van lezárt sáv, olyankor nem sokat ér, de igazából 1, max tovább mész vagy előbb lefordulsz, majd visszafordulsz valahol és a jó helyen mész le.
2, ne hallgass a "ne hallgass a gps-re" szövegeket, pont akkor basznak rá az emberek amikor okosabbak akarnak lenni a GPS nél. Én azt mondom hogy kooperálj vele, nézd meg merre akar vinni, és ha nem vagy kitiltva, és elférsz akkor menj arra. Én mindig a gps után megyek, és lehet, hogy falukon át meg minden, de így rövidebb azért tervez erre, szóval spórolok km-t, szép tájakat látok (mert van aki csak autópályán hajlandó menni), és eddig mindig odaértem ahova kellett....
Ezáltal már párizsban is jártam bent, míg ismerősöm aki 10 éve kamionozik még soha.
Ja és az autók nem azért az utolsó pillanatban ugranak be mert elbambultak, csak szeretnek mindig elől lenni.
Megoldjuk. És amikor még nem volt GPS?
A GPS nagyon jó dolog, hatalmas segítség, de nincs "esze", nem okosabb az embernél. Sokat számít a tapasztalat, be is dögölhet a GPS, vagy közben átépült egy csomópont stb.
Erről szól az egész kamionvezetés, ismeretlen helyen feltalálni magad.
Jó, néha persze benéz ezt - azt az ember, akkor vészvillogó ki, tökön - babon, sávokon átvágni.
Tábla, tábla, tábla, nem GPS. Tanultad igaz, az előjelző táblák milyen útszakaszon hány méterre és méterenként vannak kihelyezve!
Ész is kell egy kamionosnak nem csak 200ezres kamionos gps...
Meg figyelj, 2017 van lassan, mobilnet akár notebookra akár telefonra, nézd meg google mapsot, szinte minden apróbb változás rajta van, tervezd az útvonalad, tervezd el mikor hol tankolsz, hol nyomod a 45-t, hol alszol, ez ma már nagy alap dolog és óriási segítség is. DE még mindig nem minden, mert Tábla, tábla, tábla!!!!! Hidd el nem akarnak rosszat neked a táblák!!
TÁBLA!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!