Az audisok minden felé ilyen arrogánsok? Azt hittem csak hazánkban.
Ma is egy német barkácsáruháznál egy ki akar parkolni, én a tőle jobbra levő helyre szabályosan beállok. Aztán hirtelen látom hogy a kormány alá van szedve, és indulna meg, pont lekaszálná az autóm baloldalát. Röviden dudáltam, pont időben. (egyébként ha abban az ívben kanyarodik ki, akkor pont menetiránnyal szembe fordulna egyirányúban de ez mellékes.)
Utánam is jöttek, tulajdonképpen a mögöttem jövőnek is meg kellett volna adnia az elsőbbséget.
Utána amikor kiáll, látom hogy hadonászik, meg jár a szája, és nem "Dankeschönt"-t mondott, hanem a mutogatásból az jött le, hogy kb. miért pont oda kell állnom mellé.
Csak én gondolom hogy inkább meg kellett volna köszönnie, hogy jeleztem, és most nem kell fizetnie vagy az én vagy a mogöttem jövő autó fényezését? (és ok van biztosító, de a biztosító is be foga malusként kasszírozni)
De majdnem mindennapos az ilyen az audisokkal, van amikor 120-nál szerintük 1m a biztonságos követési táv meg hasonlók.
"Amúgy ha mondjuk egy Opel Astra (bármit írhattam volna, csak példa az Opel) csinálta volna veled ezt, "
Lehet. Viszont kisebb arányban suttyóskodnak. Pl. Az elkerülőn ahol végig 80 van, akik elhúznak mellettem sacc 120-szal, vagy audi vagy VW. Már már ez a természetes. Inkább akkor szoktam már meglepődni, amikor 1-1 opel, vagy mazda, esetleg peugeot húz el mellettem. Van ilyen is, de heti 1-2, amíg az előbbiek napi szinten.
"Vw-es, audis"
Érdekes aki az autója alapján kategórizálja az embereket.
Nekem van skodám és audim is.
Akkor én mi vagyok? Az amelyikben éppen ülök?
Szerintem egyik sem.
Aki vw-es és audis-ozik az még nem nőt ki a hülyegyerekek korból. Lehet nem is fog.
Most nekiállhatnék visszavágni, meg személyeskedni, de mennyivel jobb szerinted látatlanban lehülyegyerekkorszakosozni valakit akiről semmit sem tudsz, mint audisozni?
A skodavásárlóktól mindig csak azt hallom, hogy ők mekkora pengék, mert tulajdonkáppen az VW, csak ők vagy olcsóbban vették, vagy ugyanannyiért csak sokkal több extrával.
"Meg aztán az ilyen erős autók a normális sofőrből is hülyét csinálnak, mert 80-nál úgy érzed, mintha állnál egy helyben."
Érdekes, belőlem nem csinált. V8-am van 245 lóerővel, mégsics állandó előzési kényszerem. Főleg amikor a fogyasztásmérőre nézek. Viszont van egy munkábajárós dieselem is, na az olyan a fordulat alapján mintha állnék, mert benzineshez vagyok szokva. De azért azzal sem száguldozok.
Ami viszont érdekes volt, valaki említette itt az opelt. Nemrég béreltünk egy új insignia dieselt, a kollégám vezetett, ahol lehetett 180 nal mentünk, és mintha 100 lett volna. Az ilynekből mégsem látok annyit nyomulni.
Egyszer meg régebben valami öregebb td golffal utaztunk, abban meg már 140 nél ordítozni kellett.
"Az ilynekből mégsem látok annyit nyomulni."
ANNYIT. De azért vannak ilyenek is. Opelek 2%-ában van 150+ lovas motor. A német triónál ez az arány sokkal magasabb. Meg aztán az 1.9 TDI Audis tulajok is azt hiszik hogy 200 ló van alattuk, így hát ők is nyomulnak.
De most hozzam fel példának a sógorom 3.0 CDTI Vectráját? Extrém ritka, de van ilyen Opel is. És nyomja is a csávó neki. Biztos téged is megelőzne, főleg ha te közben a fogyasztásmérőt nézed (add el a V8-ast akkor). Alig bírom otthagyni a 3000-res Audimmal. Ja, direkt írtam le mostmár, nekem is Audim van, mégsem akarom parkoláskor meghúzni másnak az autóját, mert nagyon vigyázok az enyémre, és a máséra is.
Na de én a témát lezártam.
"(add el a V8-ast akkor)."
Miért is? Olyan elképzelhetetlen, hogy az ember nem tolja neki folyamatosan mint a hülyegyerek? Amikor meg nem tolom neki, anem épp a-ból b-be megyek, minek etessek vele 20-at ha 10-zel is elmegy? Csak mert megtehetem?
De mondok egy másik példát, aki Harley-t vesz, az is szépen, tekitlyt parancsolóan vonul. Akkor minek neki 1.5-ös motor, amikor a 600RR, megeszi?
"Alig bírom otthagyni a 3000-res Audimmal. Ja, direkt írtam le mostmár, nekem is Audim van, mégsem akarom parkoláskor meghúzni másnak az autóját, mert nagyon vigyázok az enyémre, és a máséra is."
Szerintem nem írtam hogy ő meg akarta volna az enyémet húzni. Figyelmetlen volt. Nem ez a baj, mindegyikünkkel előfordul, én is volt hogy a gazban nem láttam a kilométerkövet, és volt egy köröm a fényezőnél.
Hanem az ahogy lereagálja hogy figyelmeztetik.
Normáls esetben, ha rámdudálnak, akkor elgondolkodok, hogy rosszul csináltam-e valamit. Ha pl. a másik nem ismeri a jobbkézszabályt (ez is gyakori szituáció, hogy nem ismeri azt nki áll feljebb), akkor esetleg visszahadonászok. Ha látom hogy én asztam el valamit akkor intek hogy "bocs".
De ez épp nem tudta elviselni hogy egy 40 felé közeledő kis suttyó rá mert dudálni. (és ugye most rövid jelzésről beszélünk, mert az engem is felidegesít, amikor rákönyökölnek a dudára hogy "anyáááááááááád")
Igen, este összeszámoltam, ismerek 3 normális audist,ebből 2 német. Bár a haverom inkább merci fan, csak épp volt egy olyanja ami most a "rulettkerékben" megy. De ebből látszik is hogy ő nem az újgazdag réteg, a legújabb A6-tal.
De ettől még nem változik, hogy áltlában nekik fontosabb a dolgok mint a korlátozás.
Bár a tegnapi esetben lehet hogy nem az audi jel generálta az ember magatartását, hanem a kapuzárási pánik. (55-60 féle jól szituált figura, ezért nem is értem a magatartást.)
Ti egyébként hogy reagálnátok le egy ilyent, mit mondanátok neki? Én hagytam hogy menjen a francba, így is elég idegesítő.
Én természetesen mindenkinél jobban vezetek, tehát jól megmondom a tutit (magamban a kocsiban) De a büntetőfékezések meg a kormány ráhúzgálások nem az én világom, más testi épségét nem veszélyeztetném.
Olyan volt már, hogy nyugodtan odaszóltam lámpánál, hogy szabálytalan volt és ezzel veszélyes helyzetet okozott. Ennek szerintem több értelme van, mint habzó szájjal ordítozni és mutogatni. Volt olyan is, hogy a velem ordító embert egyszerűen kinevettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!