Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az audisok minden felé ilyen...

Az audisok minden felé ilyen arrogánsok? Azt hittem csak hazánkban.

Figyelt kérdés

Ma is egy német barkácsáruháznál egy ki akar parkolni, én a tőle jobbra levő helyre szabályosan beállok. Aztán hirtelen látom hogy a kormány alá van szedve, és indulna meg, pont lekaszálná az autóm baloldalát. Röviden dudáltam, pont időben. (egyébként ha abban az ívben kanyarodik ki, akkor pont menetiránnyal szembe fordulna egyirányúban de ez mellékes.)

Utánam is jöttek, tulajdonképpen a mögöttem jövőnek is meg kellett volna adnia az elsőbbséget.

Utána amikor kiáll, látom hogy hadonászik, meg jár a szája, és nem "Dankeschönt"-t mondott, hanem a mutogatásból az jött le, hogy kb. miért pont oda kell állnom mellé.

Csak én gondolom hogy inkább meg kellett volna köszönnie, hogy jeleztem, és most nem kell fizetnie vagy az én vagy a mogöttem jövő autó fényezését? (és ok van biztosító, de a biztosító is be foga malusként kasszírozni)

De majdnem mindennapos az ilyen az audisokkal, van amikor 120-nál szerintük 1m a biztonságos követési táv meg hasonlók.

2016. szept. 19. 15:58
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom, Németországban az autópályán a leggyakoribb bírság a követési távolság be nem tartása. Mivel a németek ezt jól tudják, elég normálisan próbálják is azt betartani. Ha szerinted csupa Audis köcsög van az országban, az eléggé egyéni látásmód. Egyébként még itthon sem jellemző, hogy az Audisok mind arrogánsak lennének.
2016. szept. 19. 16:12
 2/21 anonim ***** válasza:

Nekem nem tűnt fel.

Talán országuton a nagy sebességgel utolérő és megelőző autók közt több az új audi mint bármi más de kb ennyi.

Suttyók meg mindenfele vannak, persze el tudom képzelni hogy aki drága kocsiban ül az többre tartja magát másoknál ha nem sok esze van.

2016. szept. 19. 16:30
 3/21 A kérdező kommentje:

1#

" Ha szerinted csupa Audis köcsög van az országban, az eléggé egyéni látásmód."

Pedig egy passatos kellégám mondta(VW-sként), hogy az audisok szerinte is suttyók errefelé, akár A3 akár nagyobb, meg a VW golf és passat WOB-rendszámmal. (arra utalt hogy Wolfsburg környékén nagyon sok lízingelt VW van és azokat nem annyira sajnáljék)

Persze magyarországon még 2010 előtt tapasztaltam sokat, hogy levillognak, ledudálnak, főleg amikor a feleségem susukijával mentem.

2016. szept. 19. 16:54
 4/21 A kérdező kommentje:

"Ha jól tudom, Németországban az autópályán a leggyakoribb bírság a követési távolság be nem tartása."

Ez igaz, de mégis sokan nem tartják be. Nekem még kamionos is volt, hogy rámjött, aztán a 60-as táblánál kb 65-70 ról kicsit fékeztem, nem szemétségből, de ott gyakran villantanak, és még neki állt feljebb és villogott.

Pedig szándékosan nem a sokak által kedvelt, táblánál vagy sebességmérőnél satufék-et alkalmaztam.

2016. szept. 19. 16:57
 5/21 anonim ***** válasza:
A kamion is Audi volt ? Nem lehet, hogy veled is van egy kis baj ? Tudod, ha mindenki hülye, lehet, körbe kéne nézni magadban is.
2016. szept. 19. 17:09
 6/21 anonim ***** válasza:

"Talán országuton a nagy sebességgel utolérő és megelőző autók közt több az új audi mint bármi más"

És ettől valaki arrogáns lesz?

Szerintem ha korrekten,indexelve,szabályosan megelőznek,akkor nincs abba semmi,akkor se ha éppen a sebességed kétszeresével teszik.

2016. szept. 19. 17:14
 7/21 anonim ***** válasza:

"Ha jól tudom, Németországban az autópályán a leggyakoribb bírság a követési távolság be nem tartása."

Honnan szeditek ezt? Valami forrás?

Amúgy ha mondjuk egy Opel Astra (bármit írhattam volna, csak példa az Opel) csinálta volna veled ezt, akkor is kiírtad volna ezt a kérdést? Vagy mikor egy bármilyen más márka van a s3gg3dben, akkor azt is megjegyzed?

2016. szept. 19. 17:17
 8/21 anonim ***** válasza:
Én írtam be. Igen, egy német TV műsorban is elhangzott és írásban is láttam. A TV műsorban mutatták, hogy vadásszák ezeket az autósokat : helikopterről mérik a métert, a sebességet, leadják az adatokat a földre és ott kiszedik a sorból a vétkest. Videon bemutatják a felvételt és már fizethet is. A követési távolság pedig a sebesség arányában van, ha jól emlékszem.
2016. szept. 19. 17:22
 9/21 A kérdező kommentje:

"A kamion is Audi volt ? Nem lehet, hogy veled is van egy kis baj ? Tudod, ha mindenki hülye, lehet, körbe kéne nézni magadban is."

Leírtam a szitut nem? Ha 60-nál be merészelem tartani a 60-at, mert napi szinten járok ott, és tudom hogy esélyes a trafi, akkor biztos velem van a baj. Ha te mondod. De azért nem ártana neked egy utánképzés.

2016. szept. 19. 18:07
 10/21 A kérdező kommentje:

" Tudod, ha mindenki hülye,"

Mondom nagy általánosságokban audival tapasztaltam és volt egy kamionos szitu. Ebből neked az jön le hogy mindenki. Gondolom neked is audid van, és most próbálsz fogást keresni hogy mosdasd őket. De elárulom, volt azért normális audis ismerősöm is, csak meglepően nagy arányban ők nyomakodnak, kivágnak, lakott területen 4 sávon eleve csak a belsőbe kanyarodnak, mert nem bírják ki ha valaki 50-60nal szüttyög 50-es korlátnál. Egyszer évekkel ezelőtt egy iparos részen ahol 50 volt, gyosultam én is, hogy ne tartsam fel, majdnem 100ig, de neki az sem volt elég. Inkább elengedtem.

2016. szept. 19. 18:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!