Európában az autógyártók miért részesítik előnyben a fronthajtást?
Figyelt kérdés
A legtöbb gyártó a fronthajtást részesíti előnyben.
Még a prémium szegmensben csak, csak 1-2 modellt kínálnak, ami hátsó kerekes.
Amerikában, ezzel szemben, nagyon sok a hátul hajtó autó.
2016. szept. 10. 09:56
1/4 anonim válasza:
Mert mióta Dante Giacosa az Autobianchi Primulán és a Fiat 128-on kidolgozta ezt a hajtásláncot, a mérnökök rájöttek, hogy igen hasznos megoldás. A teljes hajtáslánc a tűzfal előtt ül, kevés helyet foglal (kevesebbet, mint a hagyományos Hotchkiss-hajtásláncnál), a karosszéria könnyen módosítható, jól lehet belőle építkezni. A tengerentúli tepsiknél ez kevésbé számít, ott jóval nagyobb bódékat használnak, amikben van hely bőven a nagyobb helyigényű hosszmotoros elrendezésnek. De itt, Európában minden egy számmal kisebb, az ottani "mid-size" kategória nálunk már túlméretes bárkának számít.
2/4 anonim válasza:
Biztonságosabb mint a hátsómeghajtás, ütközéskor ott van a motor ami véd, illetve hátsómeghajtásnál ha kipörögnek a kerekek a kocsi kidobja a fenekét valamelyik irányba.
3/4 anonim válasza:
Nagyon egyszerű a magyarázat: sokkal olcsóbb és egyszerűbb megoldás. Bár szerelni nehezebb (váltót levenni, kuplungcsere, stb), de ez nem számít a gyártóknak.
4/4 Koaxk Ábel válasza:
Ahogy ma elnéztem a hétvégi sofőröket a fele azt se tudja, hogy a következő pillanatban mit reagáljon.
Ezeknek hátsó kerekes autót?
A baleseti statisztikák 300%-al nőnének, én rutinos sofőrként is keresztbe tettem az úton elsőre a hátsókerekes kocsim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!