Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lehet e a vizsgabíztosnak...

Lehet e a vizsgabíztosnak forgalmi vizsgán a vizsgázó személyt, az oktatóval való folyamatos beszélgetéssel vizsga közben zavarni?

Figyelt kérdés

Megbuktam mert folyamatosan pofáztak és megzavartak a vezetésben többször is. A hátra párhuzamos parkolást sikeresen végrehajtottam majd mikor kiindultam a kerék vagy 30 centire átcsúszott a felezővonalon és azonnal végetért a vizsgám mivel "indokolatlanul igénybevettem a menetirány szerinti bal oldalt". Az előző napon órán tökéletesen végigmentem mindenen mert halálos csend volt most meg migránsok fidesz jobbik lmp mszp minden meg futballmérkőzések a gyerek a kutya a macska stb... ilyet szabad csinálni egy vizsgán? Tanultam Kreszet egy kérdést kikerestem:

Mit tilos tenni a jármű utasainak az alábbiak közül?

- Enni.

- Rádiót hallgatni.

- A jármű vezetőjét indokolatlanul zavarni.

Na várom a válaszokat!

2016. szept. 9. 19:31
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Hát bocsi de sztem még nem vagy alkalmas arra, h egyedül vezess. A forgalom zajos dolog, túl azon h te esetleg nem hallgatsz majd eleinte rádiót, de mentő, dudálás, fékcsikorgás, anyázás bármi lehet, amit el kell bírnod anélkül, h leblokkolnál. Nekem anno akkor mondta az oktatóm h menjek már vizsgázni, amikor a 2 órát úgy dumáltuk végig, h a végén nem tudtam merre voltunk. És elsőre átmentem, mert bocs de az is csak legenda h elsőre mindenkinek bukni kell. Vegyél még pár órát, a gyakorlat ad annyi magabiztosságot h csont leszarod mit dumálnak körülötted és simán meglesz a jogsid :)
2016. szept. 9. 20:38
 12/24 A kérdező kommentje:
Na kedves utolsó, köszönöm a biztató szavakat, tőled elfogadom ezt az inspirációt mert nem bunkó módon válaszolsz és így a tapasztalataid alapján nem mondasz butaságot sőt!! :) Köszi, ez most így tényleg vigasztalólag hat! :) Amúgy jaja veszek órát és azon leszek amit írtál! :)
2016. szept. 9. 20:42
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Gyakorlati órákon nem beszélgettetek az oktatóval?

- A jármű vezetőjét indokolatlanul zavarni.

A beszélgetés 3. féllel, nem indokolatlan zavarás.

2016. szept. 9. 21:00
 14/24 anonim ***** válasza:
95%

Kérdező te azért vizsgáztál, hogy bizonyítsd, alkalmas vagy az önálló közlekedésre. Ugyanis ezt jelenti a jogosítvány megszerzése.

Ha egy kis beszélgetés az autóban ennyire megzavar, akkor bizony nem vagy alkalmas az önálló vezetésre. Mi lenne, ha megkaptad volna a jogsit és az első napodon lassan indulsz el és átanyáz a szomszéd kocsiból a kopasz mergás a felmenőidet emlegetve, akkor ijedtedbe nekirongyolsz az előtted álló busznak?...

Ha neked csak síri csöndbe megy a vezetés akkor nem vagy felkészülve az önálló vezetésre.

Amúgy az, hogy elsőre megbuktatnak csak őslegenda, engem minden kategóriából átengedtek elsőre kenőpénz nélkül, kollégám a héten vizsgázott szgk-ra, őt is átengedték elsőre.

2016. szept. 9. 21:08
 15/24 A kérdező kommentje:

- Gyakorlati órákon nem egyéb témáról beszélgetünk, hanem arról hogy mi van az úttesten mi a jelzés mi hogy merre van hogyan kell lassítani vágod a szokásos, nem pedig olyan témákat hallani aminek semmi köze ahhoz amit én éppen csinálok.... ez a különbség... :(

- Ha valamelyik bajtársam vezet, akkor ha én hátul beszélek egy 3. féllel akkor rámszólna az oktató hogy ne beszélgessünk ne zavarjuk a vezetőt. Volt rá példa, nem az én személyemben hanem beszélt hozzám egy személy míg a másik vezetett és leoltotta hogy ne beszéljen mert zavarja a koncentrációban aki éppen vezet... AKKOR hogy is van ez? Ha oktatás van csend legyen a hátsó ülésen, ha vizsga van dumáljunk! :) Na ennyi am mindegy előző kommentelőnek van igaza nem adom fel ennyi. :)

2016. szept. 9. 21:11
 16/24 A kérdező kommentje:
Utolsó: Elhiszem, hogy neked sikerült bizonyára jobb képességű vagy nálam... vagy tudom is én biztos ez van gratulálok neked sajnos nekem ez a problémám ezek szerint tényleg velem a baj.. de nem voltam olyan szerencsés mint az egyik kommentelő akit nem hagytak békén addig míg beszélgetés közbe is nem profin kezelte a dolgokat.....
2016. szept. 9. 21:13
 17/24 Mosqu!to ***** válasza:
100%

Ez a baj! Nem vagy hozzászokva ahhoz,hogy beszélgettek vezetés közben szerintem! Az Én oktatómmal anno az összes csajt kibeszéltük az utcán,hogy milyen jól néz ki meg ilyenek. Nem csak olyan téma volt,ahol 100%ban az utat kell nézni,mert akkor egy fél óra után is besokall az ember! :) Mikor Én vezettem a hátam mögött is nyugodtan beszéltek a diákok, sőt volt hogy együtt nevettek az oktatóval egy-két hülyeségen.szerintem ez a normális környezet!

Azóta mióta megvan a jogsi együtt hülyülünk közbe haverokkal, barátnőmmel,családdal - nem zavar,mert már megszoktam! -. És ez a normális, nem síri csöndbe kell végigulni az utat!!

/lehetnek elirasok,telefonról írtam!/

2016. szept. 9. 21:33
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha valamelyik bajtársam vezet, akkor ha én hátul beszélek egy 3. féllel akkor rámszólna az oktató hogy ne beszélgessünk ne zavarjuk a vezetőt.

mert ő tanuló - te pedig vizsgán bizonyítottad volna, hogy készen állsz. Ezek szerint nem.

2016. szept. 9. 21:40
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Pont azért beszélget hogy te jobb helyzetben legyél, nem vesz észre így apróbb hibákat. :) Felénk volt egy vb aki minden oktatót utált, ok nélkül, nála így nagy is volt a bukási arány, mindenbe belekötött, fagyos volt az egész hangulat az autóba mindig... Azóta a statisztika megszűnt, tehát nincs olyan hogy 5ből 3 már átment akkor most buktassunk. Aznap amikor én mentem 9ből 9ment át.

Engem konkrétan megkért az oktató hogy hozzak barátot/tesót (ők is nála tanultak szóval ismerik egymást, jóba vannak) magammal városi vezetésre hogy szokjam hogy ül valaki hátul és beszélgetnek, akár hozzám is szólnak. Nálunk amúgy olyan opció sose volt hogy másik tanuló ült hátul, elvileg nem is lehetne azt mondták, csak költséghatékonyan csinálja az oktató hogy ne kelljen menni valakiért... Viszont aki még az elején van azt nem szokták zavarni, azért szólhatott mert az illető még messze volt a vizsgától, most kezdte a forgalmat, bizonytalanabb, neki még elég egyfelé figyelnie, aztán ahogy halad majd szépen beleviszik a dolgokba.

A 2órák alatt nagyon kevés információs dolgot kellett mondani nekem a 10.óra után mert nem volt rá szükség már, így minden másról beszélgettünk ami épp jött, mert nem volt jó csendben ülni, elbambul az ember. Nem szabad elvonnia a figyelmedet ennyinek! És mindig egyre többet ment a rádió, halkan. Meg kell tanulni megosztani a figyelmed, kizárni ilyesmit, nem könnyű, de tanulható! Megcsörrenő telefonnál is nyugodtnak kell maradni (nekem csak elkezdett egyszer rezegni egymás után kétszer, az oktatóm: na tök jó, most tanulod meg hogy nem szabad megzavarnia a telefonnal, látom hogy zavar, de koncentrálj a feladatra! van hogy direkt hagyta csörögni az ő telefonját vagy később vette fel), esetleg ha később gyerek ül majd mögötted, ő se lesz csendben és ha sír is ki kell bírni! :)

Szólj az oktatódnak hogy a pótórákon erre gyakoroljatok és akkor nem ér annyira rosszul!

2016. szept. 9. 22:12
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is beszélgetett a vizsgámon az oktató és a vizsgabiztos, de ez nem zavart. Sőt olyan is volt, hogy oktatáson az oktató kapott egy telefonhívást, amit mellettem lezavart, miközben jelzéseket adott, hogy merre menjek. Ez van, a vezetés ilyen.

Azóta jogsim van, és folyamatosan beszélgetek én is vezetés közben (na persze csak akkor ha valaki van mellettem), de ez olyan dolog, ami egyszerűen nem kéne, hogy a figyelmet elvonja. És nem is lehet mindig az útról beszélgetni. Én úgy voltam vele, hogy amíg az oktató és a vizsgabiztos mindenféle egyéb témáról beszélgettek, addig nyugodt voltam, mert gáz az ott lett volna ha ilyeneket hallok: "Fú, ez a sáv nem lesz jó, nem így kéne besorolni, az a lámpa mindjárt átvált". Na ez stresszeli az embert, de egy sima hétköznapi beszélgetés az nem kéne, hogy a figyelmet elvonja. Ez ugyanolyan, hogy rádiót is hallgatunk a kocsiban, mégse vonja el a figyelmet a vezetésről.

2016. szept. 10. 00:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!