Mit ajánlotok első autónak?
Majd nyáron kezdhetem el a jogosítványt de már el kell kezdenem gyüjeteni rá. Nagyjából 250 000-350 000 forintom lenne rá. Átlagos dolgokra használnám. Ilyen összegben vagy 2105 vagy 2107-es Ladára gondoltam. Várom a Ti véleményeteket.
A segítséget előre is köszönöm.
Kérdésedből úgy jött le, hogy 17 év körüli lehetsz.
Én első kérdésem: Fent bírod tartani majd és tankolni is tudod? Vagy esetleg a szüleid segítenek?
Átírási költségeket is számold bele, az úgy 65.000Ft.
Valószínűleg a biztosításod, amit negyed évente kell fizetni úgy 10.000Ft körül lesz, hacsak nem a szüleid nevére iratjátok.
Ladát nem tartom rosz vételnek. 2107-es ölések pl. baromi kényelmesek. (Kényelmesebb mint a Suzukié, hátsó is.) 1.5-ös motor gyengének sem mondanám. Jobban megy mint a Swift-ünk és multkor egy Astrát hagytam ott gyorsulásban. Persze az utazósebessége úgy 110 körül van. De kezdő sofőrként ne is az legyen a cél, hogy 170-el menjen az autó ... (Gyorsan bárki tud menni, megállni nehéz! ) Hátránya, hogy relatív sokat fogyaszt. Ha szépen eljárkálok vele ide-oda, teljesen okés. De ha oda lépek neki, pillanatok alatt megeszik annyit, mintha három napig rendesen jártam volna vele ... Arról, meg hogy elavolt csak annyit, hogy semmivel sem érzem kevesebbnek, mint a 99-es swift-ünket. (beltérre gondoltam most főként.) Ja, és télen bajban lehetsz a hátsó hajtás miadt.
Swift. Szintén jó választás. Keveset fogyaszt, egyszerű. 300.000Ft-ért patika állapotút lehet találni, tapasztalat ... igaz, ritka mint a fehér holló, de lehet szépeket találni. Szervízről annyit, hogy inkább a szerelő bére a sok ... 1 dugó csere, anyaggal 70.000Ft, kuplung csere úgy 40.000Ft. De egyébként ha jó, akkor nagyon jó gép, még sosem hagyott ott sehol. Mindig pöcc-röff indul.
Nagy Lada fan-ként nekem is azt kell mondanom, hogy jobban járnál, ha egy Suzukival kezdenéd. Aztán pár év mulva, majd kialakul egy kép, hogy milyen autót is szeretnél a későbbiekben.
Hát én pont azért akartam már autót, hogy ne kelljen buszozni. :D
1.3-as swift-ünk van és annál jobbat megy. Mindkettőn néztem már a gyorsulást és a Lada úgy 4mp-vel jobb. De írtam, hogy egy astrát is lenyomtam múltkor. De mindegy, igazából lényegtelen.
Régi Suzukik úgyan úgy keveset fogyasztanak. Miénk 99-es és 30 literből 600km felett elmegy. Ez vegyes, szóval városi és kinti használat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!