S51-es Simson főtengelyét hogyan lehet szépen a helyére szerelni?
Figyelt kérdés
Meddig kell bemennie a csapágyban? Én arra gondoltam hogy csapágy belsejét megmelegítem, és óvatosan fadarab közbeiktatásával óvatosan kicsiket ütök a főtengelyen2016. aug. 27. 23:00
1/3 anonim válasza:
A csapágyban pont addig tud bemenni, amíg be kell mennie.
Tehát be kell tolni a vállig.
Én úgy csináltam régen, hogy a főtengelyt tettem be a fagyasztóládába, ami kb -20 fokos volt.
Egy kolegám autónál csinált olyant, hogy a siklócsapágyat kicsit melegítette, a csapot meg hűtötte, de egy gépészmérnök kolegánk szerint csak az egyiket szokták, vagy melegíteni vagy hűteni.
Az elegáns az lenne ha préssel tolnád bele, de sokan csak fával belekocogtatják.
2/3 A kérdező kommentje:
most még kiszedni se tudom, a csapágy lötyög, de a főtengely mocskosul benne van :D
2016. aug. 28. 00:40
3/3 anonim válasza:
Bár nem a legelegánsabb, én konkrétan mindig fadarabbal kiütöttem. (ugye fadarab rá, és kalapáccsal kiütni)
A régi csapágynak már úgyis annyi.
De a visszaszerelésnél óvatosnak kell lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!