Simson S51 árak -Miért van ekkora "szórás" az árakban? Tegyük fel 95-ért látok egyet, majd kettővel lejjebb már 200-ért mert-le van tisztítva, tovább lapozgatva 250 volt a csúcs-itt már a blokk is fel volt polírozva és újra is lett fényezve.
Nyugalom januárban még 40 ezerről indultak az árak, és egészen használhatóakat lehetett venni 100 alatt. Majd megint ez lesz a télen.
A kipolírozott blokk nem biztos, hogy felújított, és ha mégis, akkor lehet, hogy kínai lomokkal lett megcsinálva.
Ja persze, nem csak lepolírozva és újrafestve van, hanem teljesen fel van újítva. Aztán ha kiadtad a 250 ezret érte és nem indul, majd csak nézel mint hülyegyerek a lakatlan szigeten.
Nem minden arany ami fénylik. Én a helyedben kérdező vennék egyet 50-60 körül és magam újítanám fel. A lényeg hogy motorja, váltója rendben legyen, egy újrafényezés nem nagy dolog. És persze a többi része se legyen lestrapált rozsdás. Porvédőket, láncot lecseréled, egyszerű szerkezet a Simson, aprópénzből fel lehet újítani, ha az embernek van egy kicsi fantáziája és az esze a helyén van. Sok ilyen van amit még szinte újítani se kell és ráadásként nem szállnak el az áraktól a gazdáik.
Nem is olyan régen 60 ezerért vettem egy indexes S 51es Simsont, és még bukót is kaptam hozzá. Csak a porvédőt és a láncvédőt kellett rajta cserélnem, és két visszapillantót vettem rá.
Egy Simson nem ér 100 ezernél többet, mert annyi van belőlük mint a szemét, mert nem tudnak többet egy normális motornál, és mert csak egy segédmotoros kerékpár. Trabantból is rengeteg van, mégse kérnek el érte 1 milliót. Aki meg elkér az tényleg nem százas.
Tettem már fel én i ilyen kérdést a simsonokról és vannak agyatlan fanatikusok akik az életüket odaadnák ezekért az ezer éves konstrukciókért. Szeretem ezt a fajta motort, mert van stílusa, és nekem is van ilyenem, szeretek vele menni, de akkor is csak egy segédmotoros kerékpár. Ha 250re felviszik az árát hát tegyék, akkor abból a pénzből veszek egy jobb és újabb motort. Egyébként meg nyilván azért adják el hogy legyen miből venni egy újabb gépet ami nem Simson. XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!