Motorblokkot/hengert mivel érdemes lefesteni?
Mivel hogy porfestő vagy ,így akkor bátran mondhatom hogy az lenne a legszebb ha eloxálnád vagy rézbevonat+nikkel vagy króm vagy horgany..
Ha festeni akarod akkor mindenféleképpen olyannal kell festeni ami hőálló és olajálló.
vagy fel is lehet polírozni szép tükrösre de azt meg macera mert félévenként kezelni kell.
Ami a hengert illeti,ha léghűtéses akkor ne fessed le semmivel mert akkor nem lesz jó a hűtése neki és a túlmelegedés miatt szorulhat a dugó ami mindent tönkretehet.
Amúgy Én 2k akril festéket használnék ha úgy adódna...
Nekem Pannónia van, gyárilag azon is festett a henger. Meg az enyémen a blokk is. A blokk matt fekete akrillal. Ez elég jól bírja az olajat, benzint. A henger hőálló feketével.
Hőálló festék hátránya hogy amíg nincs ráégve rendesen a felületre addig egy csepp olaj is leoldja...
Ha a blokk annyira nem melegedig akkor jó a sima is. Ha melegedik az is akkor meg hőálló. De akkor rá kell sütni a festéket.
Vagy a legjobb megoldás(bár gyárilag gondolom nem úgy volt) az eloxálás. Annál tartósabb bevonatot alura nem igazán tudok.
Porfestést inkább ne. Ha az megsérül és alá megy egy kis sós lé akkor az elég csúnya dolgokat tud művelni.(mifelénk még tavasszal is olyan sósak a pocsolyák mint a fene, alu vázas bicajt megeszi a vize...)
mivel léghűtéses,így talán az eloxálás lenne a legjobb neki mert az képez a legvékonyabb réteget(na meg a nikkel is) :)
De már találtam is Neked egy oldalt ami a legújabb cuccokkal foglalkozik,igaz drága de ha tényleg jó minőséget árulnak akkor mindenféleképpen megéri
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!