Ha beülök az autóba a parkolóban és elindítom, hogy menjen a fűtés, de nem megyek vele sehová, akkor kell félnem rendőrtől, ha ittas is vagyok?
Figyelt kérdés
2016. aug. 23. 00:12
11/13 anonim válasza:
1,3,7,8,10. Nagyon feltételezhető,hogy ti is ilyen kibúvókon töritek a fejeteket,mert elő fordul,hogy akkor is autót vezettek,mikor tele vagytok.Én ha sün lennék,úgy bevonnám a jogsit mint a huzat,ha ilyen szituban nincs mellette olyan,aki minden feltételnek megfelel,hogy a közúti közlekedésben részt vegyen.Tehát más vezet.Sokan vezetnek úgy ittasan,hogy majd megúszom valahogy az ilyen parkolós fűtés után,mert tele vannak,és elvesztették a józan ítélő képességüket.A te szemszögedből nézve neked jó,ha sértetlen vagy,legfeljebb ugrott a jogsi,meg valami felfüggesztett,vagy letöltendő max 1-2 év bünti,de élsz egészségesen tovább.De akinek sérüléses,vagy halálos balesetet okozol az azt kérdezi,vagy hozzátartozója:Miért nem ez a részeg disznó döglött meg,miért az én hozzám tartozóm halt meg?A 9-es elmondta,hogy mit kellene tenni az ilyenekkel az első alkalomkor,de a másodiknál már nem úszná meg így,ha én lennék a jogalkotó.Ti, kiket felsoroltam az elején,még örültök is annak,hogy nem én vagyok.Tőletek pirosat várok,mert nektek más az álláspontotok.A piás vezetés bocsánatos bűn,ejnye-bejnye mi?
12/13 anonim válasza:
A KRESZ szerint:
"Járművet az vezethet, aki [...] a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol."
Tehát csak a jármű VEZETÉSÉRE vonatkozik, hogy alkohol hatása alatt tilos, márpedig attól, hogy ülök egy autóban, még nem vezetem, akkor sem, ha jár a motorja.
13/13 anonim válasza:
Tisztelt #11: nem a piás vezetéssel van a gond,hiszen működik ez olyan országokban,ahol tudják tartani a mértéket. Sajna nálunk ha valaki iszik,akkor az bizony műugróra issza magát és úgy ül autóba.
Alig vagyunk lemaradva a ruszkik után.
Tehát ha valaki áll az autójával és fűt,az vagy vár valakit vagy úgy bevan bombázva hogy meg sem kísérli az elindulást XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!