Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy kell jól kettesbe váltani?

Hogy kell jól kettesbe váltani?

Figyelt kérdés
Minden más sebességfokozatban jó vagyok de kettesbe váltásnál mindig megtorpan az autó és az előttem lévők már jól elhúznak.
2016. aug. 17. 09:16
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Adj több gázt.
2016. aug. 17. 09:21
 2/6 anonim ***** válasza:
Húzasd ki jól egyesben (bár ez nem takarékos módszer), és utána komótosan húzd kettesbe, nem kell kapkodni. Ha gyorsan bevágod kettesbe akkor rántani fog, sőt a kerék is megnyikkanhat, ezt nem érdemes csinálni.
2016. aug. 17. 10:05
 3/6 anonim ***** válasza:

Gyakorolni kell,ennyi.

Nincs rá recept.

2016. aug. 17. 10:12
 4/6 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy 1-ből gyorsan nyomod a kuplungot, be rakod 2-be és kuplung gyorsan fel, én is így vezetek. Azt mondták kíméletes. Én elhiszem.
2016. aug. 17. 10:26
 5/6 anonim ***** válasza:
57%

Ugyanúgy, mint indulásnál, itt is csúsztatni kell a kuplungot. Majdnem ugyanúgy kell figyelni rá, óvatosan gáz, közbe kuplung csúsztatva fel.

Akár benzines, akár dízeles, egyesbe (hacsak nem sietsz) nem kell kihuzatni. Már 1500-nél elválthatsz kettesbe, aztán kettesbe mehet 2500-3000-ig (ha benzines).

2016. aug. 17. 10:46
 6/6 anonim ***** válasza:

Ugyanúgy, mint másik fokozatba.

Kultúrállt közlekedésénél én így szoktam: mikor váltani akarok, elkezdem levenni a lábamat a gázról, közben már a kuplungot kezdem nyomni. Mikor már teljesen benyomtam a kuplungot átváltok a következő fokozatba és csak a szinkronfordulatszámnál engedem fel a kuplungot. Ez annyit tesz, hogy pl. 1-esben 3000-es fordulatszámon pörög a motor, ugyanekkora sebességnél 2-esben pl. csak 2100 lenne, így csak akkor engedem fel a kuplungot, amikor a motor fordulatszáma már visszaesett 2100-ra. Ilyenkor akár le is ugorhatsz a kuplungról, nem fog rántani egyet az autón. Ha igen, akkor ott valami mechanikai hiba van.

Vagy túl hamar vagy túl későn engeded fel a kuplungot ezért torpan. Ha nem akarsz várni, amíg a motor fordulatszáma visszaesik, akkor a kuplung gyors felengedése után kapásból adj neki padlógázt. Rántani fog egy jó nagyot a kocsin, de legalább nem lassulsz le.

2016. aug. 17. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!