Hogyan kell egyesből úgy kettesbe váltani, hogy az autó ne ugráljon? Többi lent!
2 éve van jogsim, de ritkán van lehetőségem vezetni!
Hogyan emeljem a kuplungot? Vagy tartsam meg? Nem tudom!
Még egy kérdés!
Hogyan kell feljönni emelkedőről kézifék behúzása nélkül, úgy hogy ne guruljak vissza?
Nekem ezeket nem tanították meg, vagy csak testben voltam ott! :)
Tudom hogy ti eltudjátok nekem magyarázni, hogy legközelebb ha autóba ülök akkor ne rángasson!
Nagyon szépen köszönöm! Boldog Karácsonyt!
Egyből kettőbe:
a kellő sebesség elérése után kuplung tövig be, váltasz kettesbe, kuplung lassan fel enyhe gázadás mellett.
Emelkedőt gyakorold, kis gáz mellett csúsztatott kuplung. A cél az, hogy a motor se fulladjon le, a kocsi se csússzon vissza..:) Ha van rá lehetőséged, keress valami félreeső emelkedőt, és gyakorold be.
Köszönöm szépen a válaszokat! Én mindent így csináltam ahogy leírtátok! :)
őőő hogy adjak kis gázt emelkedőnél? Akkor visszagurulok! Ha a bal lábam a kuplungon van, a jobb a gázon, akkor visszagurulok. 1.4-es autóról van szó, szóval lehet kicsi, és azért nem megy?
Nem igen tudom gyakorolni! :/
ma 17:52
Igen, tudom! :/
De ritkán van rá lehetőségem!
érdekes, hogy az oktatód nem tanított meg rendesen váltani és kézifékkel elindulni... hogy a csába mentél át a forgalmi vizsgán? komolyan eszem megáll, hogy az ilyenek elsőre átmennek, akiknek meg van némi tehetségük, azt harmadjára engedik át 9 hibaponttal....
váltani úgy kell, h tövig benyomod a kuplungot, váltasz, utána szép lassan leszállsz a kuplungról.
emelkedő: ha nem olyan nagy, akkor addig engeded a kuplungot ameddig meg nem tartja az autót, és utána gázt adsz. ha nagy, akkor a kéziféket addig tartod behúzva ameddig gázadásnál le nem ül egy kicsit a verda segge :D
ja, és persze tökjó, h elméletben elmagyarázzuk, viszont gyakorolni kell, hogy menjen. ameddig nem vagy biztos magadban, addig csak olyannal ülj kocsiba, akinek van jogsija, és kérd, h szóljon, ha nem jól csinálsz valamit.
Bírok váltani, meg rendesen szépen vezetek egyedül is, ezzel nincs baj! Csak esztétikai hibák vannak! Ebben kértem a segítségeteket, amit tudom hogy gyakorolni kell!
Köszönöm a válaszokat!
szia, mindegyik válasz értékes,de úgy érzem mindből hiányzik egy apró fontos pillanat!
A lényeg a "2011-12-26 17:53"-es 'komment'-edben van!
A jobb lábad NEM a gázon van,hanem a féken!!! S így nem gurulsz vissza!!! Akkor lépsz át a gázra,amikor a kupplungpedált lassan felfelé engedve érzed,hogy vinné az autót -halkul a motor,vagy pici mozdulás a kasztnin-, s onnan már a Tiéd!!!
jó utat,sok gyakorlási lehetőséget-üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!