Mik a jelei annak, hogy zárlatos az akkumulátorom?
A cellazárlat jele az hogy nem indít az aksi.
És feltölteni sem lehet.
kuka
Egyik nap nem indult az autóm reggel. Ezután töltöttem egy keveset rajta, és kb 1 óra töltés után egyből indult, majd mikor hazaértem egész éjjel töltöttem.
Ez volt 4 napja, majd ma reggel megint nem indult.
Akkor ezek szerint valami más baja van?
Az a baja hogy elszulfásodott.
Vagy azért mert régi vagy a hasznélat módja miatt.
Kuka
Az olom-sav aksi azt szereti ha mozognak benne az elektronok...
Ha használják.
Ha néha mész az autóval és áll(merül az autó aztán ha éppen mész valahova az tönkreteszi.
Az aksi azt szereti ha minden nap dolgozhat(mész az autóval)
Ha napokig nem mész sehova, és ez sürün előfordúl akkor vegyél egy csepptöltöt és ezekre az időszakokra rakd rá az aksit.
A csepp töltő picit tölt picit levesz a töltésből így a normál használatot szimulálja.
A hétvégi, meg hobbi autósoknak ajánlott a használata
Kb 3-4000 forint
Olcsóbb mint évente új aksit venni:)
CSináld azt amit 3 ír
Kérdésedre a válasz. Cellazárlat esetén "kiesik" kb 2 Volt, meg ha rövidre zárod egy pillanatra akkor a hibás cella el kezd intezíven bugyogni.
Ha csak néhány napot nem megy az nem a világ....
Hány autó van amit csak hétvégente használnak?
Tehát csak emiatt a csepptöltő felesleges. Asszem amugy 1 nap alatt kb 1% veszt az akku tehát 5 nap után is még 95% az akkud, aminek tudnia kell beröffenteni a gépet.
CSepptöltő télen meg akkor jó ha havonta használod a gépet. Szerintem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!