Miért mennek az autósok lakott területen 70el?
Figyelt kérdés
2éve van jogositványom, és nembirom megérteni, hogy miért előz meg mindenki városban mikor 50el haladok. Mikor a férjem ül mellettem akkor ő is mindig mondja, hogy "nyomjad már, akadályozod a forgalmat" Már annyira beleszól a vezetéstechnikámba, hogy mostanában nincs is kedvem vezetni, párom visz el mindenhova. Mikor kérdezem tőle, hogy miért megy 70el akkor csak annyit válaszol, "hogy haladjunk". Városon kivül is 90es táblánál 110el megy, meg afelett. Mondjuk ő 15éve teherautó sofőr, de akkorsem értem meg, hogy miért zavarja ha be kell tartania a sebességhatárt2016. júl. 28. 08:52
11/17 anonim válasza:
50 az nem 50, továbbá 60 felett (65től?) büntet a rendőr, ezért.
12/17 anonim válasza:
Nagyon egyszerű: Ha nincs nagy forgalom, akkor minek 50-el totyogni? Senki nincs az úton, akkor miért ne? Az 50 egy vicc kategória, mert aki tud vezetni, az 60-al vagy 70-el is meg tud állni. Az más kérdés, ha nagy a forgalom, akkro persze nem kell száguldozni; de vannak oylan útszakaszok, ahol indokolatlan az 50, mivel ott megemelhetnék a sebességet. Pl. olyan helyen, ahol se balról, se jobbról nincsenek lakóházak... Amúgy meg 68-tól büntetnek, tehát belefér.
13/17 anonim válasza:
Másrészt a km óra is csa lfelfelé, tehát ahogy előttem írták, az 50 az nem 50. Nézdd meg GPS-el, ha nem hiszed. Ha 70-el mész, az kb. 65-nek felel meg.
14/17 anonim válasza:
Az 50-el csak feltartod a forgalmat. Mehetnél 55-el, sőt 60-al is, hidd el, nem büntetne meg az ég világon senki. 70-el azért ne menj, de a 60 szerintem egy bőven elfogadható limit mind neked, mind a párodnak, mind a rendőröknek, mind a mögötted lévő autósoknak. Sokkal nagyobb balesetet csinálsz azzal, ha feltartod a forgalmat, és emiatt veszéyles előzgetésekbe kezdenek az autósok. Inkább erre kéne koncentrálni a konfortzónádnak.
15/17 anonim válasza:
Azért lakott terület és lakott terület között is különbség van. Kaposváron pl vannak olyan szűk utcák, hogy még a 30 is istenkísértés. Ugyanakkor Pécsett (nem tudom, hogy manapság hogy van, de) 5 éve is még 65-70 volt az ideális tempó a zöldhullámhoz. Ilyen sebességgel egyetlen megállás nélkül át lehetett szelni a várost.
16/17 anonim válasza:
Igen, a zöldhullámnak is sok köze van hozzá. Ha 50-el mész, priosat kapsz. Viszotn ha 60-65-el, akkor zöldhullámban végig tudsz menni a városon. Rosszul van beállítva, erről emg aztán végképp nem az autósok tehetnek.
17/17 anonim válasza:
"akkorsem értem meg, hogy miért zavarja ha be kell tartania a sebességhatárt"
Nézd úgy, hogy amíg nem büntetnek addig szabályos vagy, és amíg az óra 60-at mutat, addig egészen biztosan nem büntetnek, szóval annyival nyugodtan mehetsz az 50-es táblánál. Amikor 50-el mész óra szerint a városban, te a komfortzónádban vagy, de aki mögötted jön az egészen biztosan nem. Gondolom tapasztaltál már olyat, amikor a párod vezetett, hogy 50-el mentek előttetek, őt meg az idegbaj kapta el és esetleg még az is kicsúszott a száján hogy: "mit tötymörög itt ez az idióta". Ez egészen biztosan veszélyesebb, mintha te is haladnál a forgalommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!