Miért mennek az autósok lakott területen 70el?
Valójában az autók kilóméterórája átlag 8-10%-ot csal, tehát mikor te 50-nel mész, akkor valójában csak 46-tal.
Nekem az oktatóm még úgy tanította, hogy tartani kell a forgalom ritmusát.
Ha ez városban 70(ami valójában csak 65) akkor annyival megyek és is, habár ez a tempó ritka.
Lakotterületen kívül is a 110 is csak 102, de itt még fontosabbnak tartom, hogy fel kell venni a forgalom ritmusát. Ugyanis itt kevés a párhuzamos közlekedésre alakalma út, tehát aki gyorsabban akar menni, az úgy is meg fog előzni, ami sokkal balesetveszélyesebb, mintha te is mennél 110-el. Persze, ha csak 1-2 gyorsabban haladó van, akkor miattuk én sem megyek gyorsabban, de ha már 6-7 autó akar megelőzni, akkor már meggondolom.
Persze ha ilyen esetben traffipaxba futsz, akkor a te sarad.
ui.: (50)70, (90)110-nél azért én sem mennék gyorsabban, hiába akarnak a többik még gyorsabban menni.
A kérdásre a választ a férjed jól fogalmazta meg: haladni akar. Igen, nem szabályos. A KRESZ szabályok betartása nem opcionális, ha a rendőr előtt állsz. De ha a való életben közlekedsz, biztosan nem lehet mindig mindent betartani. A sebességkorlátozás pont ilyen. Ezen tedd túl magad, van aki így vezet, van aki úgy. nem kell a forgalmat akadályozni, de miért fáj az Neked, ha megelőznek? Ha a férjednek nem tetszik a vezetési stílusod ( ez nem technika, hanem stílus) akkor menjetek külön, vagy tisztelje a te szokásaidat.
Azt azért érdekes megjegyezni, hogy itthon a "legális" gyorshajtás megnegedett. Miért ? Mert a műszereket olyan sebességhatárra állítják, amelyek jóval a KRESZ megengedett határai felett vannak. Ez tény.
Ha te úgy érzed jól magad, tartsd be a szabályt és ebbe ne hagyd, hogy beleszóljon a férjed.
Az én feleségem ezt csak egyszer kérdezte meg.
Azóta érti, hogy az óra szerinti 70 az 63. A trafi meg kb 65-68-tól villan. Bár mi inkább maradunk az óra szerinti 60-as tempónál, attól még érti, hogy a kicsivel több sem lenne gond.
Mehetsz te 50-el, az az abszolút szabályos, teljesen ok.
Ha kétnaponta elgurulsz a lidl-be teljesen mindegy de aki egész nap vezet az próbálja minél hatékonyabban kihasználni az időt a büntetésmentes kereteken belül.
Ha még csak 2 éve vezetsz,
ha állandóan mindenki megelőz,
ha a 15 éves rutinnal bíró férjed is tempóra ösztökél,
..... akkor lehet, hogy el kellene gondolkodnod.
Különben úgy vezetsz ahogy jónak látod, de nem hinném, hogy az egész világ renitens, csak Te vagy törvénytisztelő.
Ettől függetlenül aranyos, ahogy a sebesség túllépést "komfortzónádon kívüli"-nek titulálod. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!