Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 2 vagy 4 ütemű motor?

2 vagy 4 ütemű motor?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem, hogy 2 vagy 4 ütemű motor bírja jobban az 50ccm-es kategóriában? Mik a hátrányaik, és előnyeik?

Van amelyik jobban fogyaszt? Van amelyik hangosabb? Hosszabb utakon milyenek? Visszatérül a 4 ütemű ára valamikor?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2016. júl. 16. 12:45
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kielégítő válaszokat! Évente 2x-3x olyan 200km lenne megtéve vele, amúgy meg naponta olyan 20-30. Nem sport kategóriában! Én most a 4T-re voksolok, azért is, mert ha kifogy a benzin, elgurulok (persze még előtte..) egy kútra, és tankolok. nem kell kevergetni, és egy 5literes tankot nem tudom hova tennék. :) Azalatt meg nem adnak ugyebár.. És a sok-sok előny ellenére alig drágább a 2T-nél.
2016. júl. 17. 23:11
 12/15 anonim ***** válasza:

Általában a minimum 2L, de tankoltam én már 600Ft-ért is (annyi fért bele).

Ha hosszútávon tervezel, négyütemű. Sokan nem ismerik, és ezért nem veszik. Pedig megbízhatóbb. Még nem láttam olyat, hogy tolnának egy 4 ütemű gépet.

2016. júl. 17. 23:31
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Én eddig 10/10 benzinkúton azt láttam, hogy minimum 5liter. Mert azalatt nem mér pontosan! Te nem láttál ilyet? Vagy ez nem igaz? Köszi előre is!

2016. júl. 19. 00:49
 14/15 anonim ***** válasza:

Láttam hasonlót (minimum kiadható mennyiség 2L), sokszor nem is figyelem a kutakat, megfordulok egy pár helyen.

Azt érdemes megjegyezni, hogy 5L alatt is ugyan olyan hibaszázalékkal dolgozik mint 5L felett. Sok eltérés nem lehet, maximum pár centiliter. Annyi meg van a pisztolyban mikor kiveszed, és hagysz is benne valamennyit.

2016. júl. 19. 06:51
 15/15 anonim ***** válasza:
Én 2 éve vizsgáztam AM-ből egy injektoros 4 ütemű motorral, de vicces volt vizsga utàn átnyergelni a saját s51/1-emre mert kiröhögtem, hogy a "korszerű" 4T mennyire lomha és gyenge volt a 1989-es Keleti technikához képest. Fogyasztással sincs probléma 45-46 os tempóba Miskolc-Budapest távon egyhuzamba tartósan olyan 2,2-,2,35L/100km jött ki
máj. 20. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!