Simson S51B-ben mitől lehet hogy zörög a henger?
Figyelt kérdés
Amióta megvan a motor azóta nem volt ez. Tankoltam MOL-on 5L-t meg raktam bele Motul 10w40-es olajat öntöttem bele kb 1-2dl között és azóta kerreg zörög ,de megy csak gondolom nem egészséges egy simsonnál ha ilyen hangja van..
https://www.youtube.com/watch?v=VPynIBoNpu8 ezen lehet hallani a zörgést
2016. júl. 15. 20:10
1/13 anonim válasza:
10w40 az szerintem nagyon híg. Nem inkább 80W-s olaj kell bele. Vagy görgő, vagy pedig a súberben az a kis lemez zörög. Egyik haveromnak az van kikopva, és az zörög neki hasonlóan benne.
2/13 A kérdező kommentje:
Remélem nem a tűgörgő a baja :S mert nem akarom széthúzni a blokkot így szezon közepén
2016. júl. 15. 21:27
3/13 anonim válasza:
A benzinbe töltöttél Motul 10W-40-es olajat,vagy a váltóba?
4/13 A kérdező kommentje:
benzinbe kicsit füstöl is nem nagyon
2016. júl. 15. 23:26
5/13 anonim válasza:
Na most ugrik a majom a vízbe.Most nagy gebaszt csináltál.Azt a motor olajjal kevert benzint leengeded a tankból és kiöntöd a karbiból.Elsétálsz a garázsig és szépen beletöltöd apuci autójába,ha az benzines és 4 ütemü motor hajtja,ha viszont dízel akkor ne töltsd bele lehetőleg,ha nem kannába.Jó lesz még valamire.Kannával elmégy a benzinkútra és veszel a kanába 1:40 es keverék benzint.Ha kell a kutas segít.Nem értem miért nem ilyet tankoltál?A MOL-nál van ilyen.Rossz az a kútoszlop?Ha viszont valami oknál fogva nincs keverék benzin akkor a kutastól kérsz 2T olajat,ez + pénz.5 liter benzinhez kell 1,25dl olaj,2 literenként 1 feles pohárnyi pontosan.A másik:Te 4 ütemü motor hoz való olajat töltöttél 2 üteműbe.Ez az olaj a büdös életben nem ken jóformán semmit benzinnel higítva,és alig ég el belőle valami a te mocid motorjában.Ezért füstölt annyira és ráadásul még kisebb lesz az ereje.A mit írtam ,ha azt csinálod még talán elmegy egy darabig,de ha nem sokat mentél vele szerencséd is ehet,talán meg úsztad a csörgés hallgatását,de nem biztos.A csörgés ,ha maradt,akkor csak egy moci szerelő tudja megmondani ,hogy mi,mik koptak el benne.Sok szerencsét kívánok neked,hogy ne legyen baja.
6/13 anonim válasza:
Ne hogy azzal a benzinnel beindítsd még egyszer 1 másodpercre is.
7/13 anonim válasza:
Fsza, hogy letörölted a videót, így legalább nem csörög, mert nem halljuk...
A 10W-40 olaj nem jó a benzinbe, de nem is okoz csörgést. A legtöbbször a tűgörgők miatt csörög a Simson.
8/13 anonim válasza:
A 4T olaj nem oldóik teljesen benzinnel,nem alkot tökéletes elegyet mint a 2T olaj.A 4T-s benzinben,ha mozgatod átlátszó flakonban, akkor csíkosnak tűnik,"csomós" marad az olaj.Ezek az olaj nagyobb cseppeket alkot mint a 2T olajé,nem égnek el teljesen a benzinnel,mindenre rátapad az égéstérben,ragacsos massza lesz belőle,lassítja az égési folyamatot és kormol.A hullámzó csíkok azt mutatják,hogy külön van a benzi és az olaj egymástól.Na ez így van rátapadva a kenendő felületekre is,hol olajon,hol benzinben futnak a kenendő alkatrészek A benzin meg nem alkot olyan vastag réteget,hogy folyadék film alakuljon ki a két egymáson elmozduló alkatrész közt.Növekszik a súrlódás a hő,a növekvő hő miatt még nagyobb súrlódás, még nagyobb súrlódás,a mi még több hőt generál és ez addig folytatódik még egy szűk illesztésekkel összerakott motor be nem sül.Egy kopottabb motornál ez a folyamat tovább tart,de tartós használatnál, előbb vagy utóbb bekövetkezik, közben az alkatrészeken apró berágódási nyomok keletkeznek.
9/13 A kérdező kommentje:
Nem 4t olajat öntöttem bele nem is olvastam hogy rosszul irtam-e. Mogul 2t 10w40 olaj van benne :/
2016. júl. 16. 15:54
10/13 anonim válasza:
Nem ismerem ezt az olajat,ezért rákerestem.Nem találtam Mogul 10W-40 est 2T-ben,csak motorolajban,de van 20W-30 2t-ben.Ha ez szívatás akkor sikerült rendesen.Elhiszem,ha valaki küld egy linket.Ezzel még nem győztél meg arról ,hogy nem 4T olajat töltöttél bele.Válts olajat,legalább résszintetikusra,ezzel meg tedd azt, amit 5-ben írtam. Ha akkor kezdődött minden mióta ezt az olajat keverted bele,akkor ez a ludas nagy valószínűen.Ezekkel az olcsó olajokkal csak ráfaragni lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!