A dízelautók miért mennek jobban, mint a benzinesek?
A sógoromék most vettem nemrég egy Fluancet.
Kis, 1500 köbcentis dízelmotor van benne, de 110 lóerőt tud.
Nekem J Astrám van, 1.6 benzines 115 le.
Mégis, a Fluance jobban megy, annak ellenére, hogy nagyobb, nehezebb autó.
Könnyedén lehet vele előzgetni a hosszú kamionokat, ugrik, mint egy szöcske.
Sokkal jobban, mint az én autóm.
Bónuszként, meg, alig fogyaszt az a Fluance.
Ha egy 1.5 dízel ilyen szépen elmozgat egy ekkora autót, akkor mit tudhatnak a 2 literes, vagy ahhoz közeliek?
Sajnos nem volt még alkalmam vezetni olyat.
Gyorsulásnál egyedül a teljesítménygörbe számít.
Azonos sebességnél a kerékre jutó nyomaték közelítőleg megegyezik ha a motor 300Nm@2000rpm vagy 150Nm@4000rpm munkapontban dolgozik.
Hiába van nagy nyomatékod kis fordulaton, ha 4000 felett elfogy a szufla, a váltóáttétel annyival hosszabb lesz (kisebb nyomaték a keréken)
De azt se jelenti ,h "nem jól megy" ;)
Szerintem bőven jól mennek az 1.8-2.0 benzinesek is
14#
Milyen kocsid van és mennyi alatt gyorsul 80-120 ?
És előtte milyen "lomha" benzinesed volt?
Audi 1.9 TDI 80-120 4,5 másodperc.
Előtte a sima 100+ lóerős szívóbenzinesek voltak.Volt 90LE is 850kg val is(ezzel alacsonyabb sebességeknél egész jól lehetett "ugorni" a kis súly miatt) De sokfélét vezettem,pl a kérdező által megnevezett astra 115LE-t is vezettem.
totalcar tesztből szeretnék idézni...ugyanolyan autóról van szó 2 különböző motorral...az egyik egy 150LE-s benzines a másik meg egy 115LE-s dízel
"Menni viszont nem megy, hiába 150 lóerős. Kis sebességnél, amíg a kettest lehet húzatni, még megcsillan a tűz, de országúton és főleg autópályán a motor megadja magát a másfél tonnának és a légellenállásnak.
Szebben megy a benzines, gyorsabb a dízel
Tanulságos volt átülni a dízelbe. A csak 115 lóerős, de 191 helyett maximum 270 Nm-es nyomatékot leadó négyhengeres látványosan jobban megy a nála 400 000 forinttal olcsóbb benzinesnél."
Gyári állapotú az Audid? A 80-120 4,5s gyanúsan kevés. Egy Seat Ibiza Cupra 1.9 TDI 5,2 alatt gyorsul 80-120-ra 160 lóerővel és 330Nm-rel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!