A dízelautók miért mennek jobban, mint a benzinesek?
A sógoromék most vettem nemrég egy Fluancet.
Kis, 1500 köbcentis dízelmotor van benne, de 110 lóerőt tud.
Nekem J Astrám van, 1.6 benzines 115 le.
Mégis, a Fluance jobban megy, annak ellenére, hogy nagyobb, nehezebb autó.
Könnyedén lehet vele előzgetni a hosszú kamionokat, ugrik, mint egy szöcske.
Sokkal jobban, mint az én autóm.
Bónuszként, meg, alig fogyaszt az a Fluance.
Ha egy 1.5 dízel ilyen szépen elmozgat egy ekkora autót, akkor mit tudhatnak a 2 literes, vagy ahhoz közeliek?
Sajnos nem volt még alkalmam vezetni olyat.
Lehet az Astra nehezebb.
Dízel autók mindig kevesebbet fogyasztanak, mint a benzinesek, de cserébe a dízelesek szervizelése drágább.
Az enyém nem turbós.
Igen, egy turbódízelt hasonlítok egy sima benzinessel.
De, miért ne?
Az Astra lóerőkben felül is múlja.
Nyomaték miatt megy jobban a Fluance.
Egy szívóbenzin ha 2 literes tud kb 180-200nm nyomatékot, ugyan ezt egy szívódízel tudja 120-ra, 130-ra max. Turbodízel pedig már 400at is röhögve.
Mer' a szomszéd józskagyerek megcsipszelte két pohár boré.
A válasz: nem szabad összehasonlítani őket!
A benzinest a benzinessel, a dízelt a dízellel, a turbóst a turbóssal, és így tovább.
Semmi bajom a dízellel de egy 1.5ös turbó benzin körbe autózza a 1.5 Fluance-t, de cserébe több naftát kér.
Leírták már. Turbó vs szívó. A Fluancenak van 240 Nm nyomatéka 1800-2000-es fordulaton, az Astrának meg kb 150 Nm 3-4000-es fordulaton.
Ezt csak pörgetéssel tudod egalizálni.
Ha pl 100-ról előztök mindketten, és te 3-ba visszaváltassz, akkor nem fog lehagyni.
Nekem 2,0 150 lovas benzinesem van. Egy 2,0 új diesel nyomatékból szarrá ver, de ha rendesen kiforgatom, akkor kb egál.(persze fogyasztásban akkor is jobb a diesel).
Ha visszavált 100-nál 3.ba sem lennék benne biztos,hogy úgy megy mint a dízel.Turbódízelek nagyon rugalmasak.
Amúgy meg mindenki csak a teljesítményig jut el,nyomatékról alig esik szó,pedig nagyon fontos,hogy minek mekkora a nyomatéka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!