Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan rázódhatnék vissza...

Hogyan rázódhatnék vissza könnyebben a vezetésbe?

Figyelt kérdés

2011-ben szereztem meg a jogosítványomat. Utána sajnos a szüleim nem engedték vezetni a családi autót, ezért 5 évig porosodott a jogsim és kopott a tudásom. 1 hete viszont sikerült megvennem magamnak álmaim kisautóját, hogy egyszerűbb legyen számomra a közlekedés költözés után (belvárosból költözöm ki Érdre). Egyelőre csak Érden belül használom az autómat úgy, hogy még ül mellettem a párom és tanítgat. A következő hiányosságokat érzem:

- Az autóm egy 98-as Ford Ka 1,3, Benzines. Az elindulásnál, mikor állok a piros lámpánál és indulni kéne, előfordul, hogy lefulladok. Nekem mindig azt tanította az oktató, hogy előbb kuplungot engedjek, utána nyomjam a gázt (dízel autó volt), viszont így ennél az autónál lefulladok vele. Esetleg fordított sorrendben kéne csinálnom?

-Előfordul az is, hogy bizonyos szituációkban bepánikolok. Ilyen pl az emelkedőn (félek, hogy hátragurul az autó, koccanok a mögöttem lévővel) indulás, illetve a sávszűkűlésnél besorolás. A folyamatos gyakorláson kívül van még valamilyen technika amivel könnyebben túlléphetek ezeken a félelmeimen?

Kérlek benneteket, kíméljetek... :)

22/L

2016. jún. 16. 19:25
 1/7 anonim ***** válasza:

A gyakorlás/tanulás fog segíteni.

Ha pl lefulladtál a lámpánál utána gondold át, hogy mi volt a hiba és legközelebb már ne csináld ugyanúgy.

Vagy gyakorolhatod egy forgalommentes helyen az emelkedőn kézifékkel elindulást. Egyik sem nagy dolog csak rá kell érezni.

2016. jún. 16. 19:35
 2/7 anonim ***** válasza:

Mindezeken egy módon tudsz javitani: gyakorolsz, sokat gyakorolsz.

Az is lehet megoldás, hogy egy jó oktató segítségét kéred, de a te autóddal közlekedtek. Csak néhány óráról van szó, de ő konkrét tanácsokat tud adni, mi az, amit másképp kellene csinálnod.

2016. jún. 16. 19:36
 3/7 A kérdező kommentje:
Az oktatón én is gondolkodom. Köszi nektek! :)
2016. jún. 16. 19:48
 4/7 anonim ***** válasza:
Ilyen gyenge, benzines, kisautónál nem bírja el a motor az alapjáratot, pláne ha felgyűrt vagy nyomvályus aszfalton indulnál. Igy ha nem is kell előbb a gáz de egyszerre mehet a gázadás es a kuplung felengedése. Aztan fokozatosan meglesz, mi az a határ ahol nem is bogeted fel a motort de nem is fulladsz le. Egyébként valóban, gyakorlás és gyakorlás. :)
2016. jún. 16. 20:53
 5/7 A kérdező kommentje:

Igen, tény, hogy nem egy aszfaltszaggató az autó. :)

Köszi szépen nektek!

2016. jún. 17. 10:14
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem is pejorativan értettem, részemről is csak tenynegallapitas volt. Jogom se lenne leszolni, egy Skoda 120-ast kinzok, amig meg hagyja magát, de szerintem ez már az utolsó forgalmija... :) de cserébe 1-2 dolgot tapasztaltam gyenge benzinessel... :D
2016. jún. 17. 10:28
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen, én is azt mondom, hogy talán jobb is, hogy ilyen az első autóm, ha ezt elvezetem, akkor bármit. :D
2016. jún. 20. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!