Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Adagolós 1.9 TDI tuning...

Adagolós 1.9 TDI tuning 180-200LE. Mennyibe fájna?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Adott egy 177.000km-es adagolós 1.9 TDI keresztmotor, ASV motorkóddal (110 paci).az autó teljesen gyári allapotban van, talán az EGR van kiiktatva.

A turbó úgy néz ki, hogy haldoklik, lehet, hogy eszi az olajat is, lekapcsol és újraindìtás után sem (mindig) húz.

Bontott turbónál is megvan a kockázat, hogy széthullik, nem bírja addig. A gyári, vagy az utángyártott pedig vagyonokba kerül és nem éri meg. Ezért gondoltam, hogy ha már cserére szorulna, és szét kéne hozzá kapni a motorteret, akkor már lehetne "szintet is lépni".

Olyan 180-200 lóerőre gondoltam. Viszont nem tudom, hogy bírná-e tartósan a motor. (Váltónak a régi 5-öst egy kézi 6-os váltaná)

Jelenleg második autónak van használva rövidebb távokra (30-50km), télen garázsban áll. Csak ha nincs itthon a másik autó, akkor van elővéve (tél). Az év többi szakaszában pedig 2-3 hetente van kihozva a fent említett távra (néha több).

Egyszer-kétszer oda-odalépek neki, de nem forgatom szét, max egy kis gyorsítás kettesben, majd hármasban 3500-ig pörgetve.

Ezek után is kb így lenne használva, szóval nem a "hidegenisszúromneki" típus vagyok, turbot visszahűtöm, legeslegkésőbb 15.000-ként olaj-, szűrőcsere.

Kérdés ismét: Mennyit bírna el tartósan ez a motor? Mennyibe kerülne?

Köszönöm, hogy vegigolvastad! :)

2016. jún. 10. 14:44
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

"amúyg szerintem is felesleges a 180-200LE-s TDI"

Ezt még én írtam 4 éve, azóta 200Le 🤷‍♂️😆

2020. ápr. 23. 14:46
 12/12 anonim válasza:
Nekem 90lovas 1.9-em van (ALH) full gyári, csak töltőnyomást emeltem (1,8BAR, gyári turbó élettartalom csökkenés nélkül 1,5-1,6BAR-t bírhat kb), hideg levegős rendszer, meg kapott egy (még csak) félig nyitott rendszert. Így most 90le->156,2Le padolva, és lassan 3 éve nyúzom semmi problémája nem volt sosem:) Persze csak saját felelőségre, mert nem valószínű, hogy egy életbiztosítás….
szept. 8. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!