Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mikor kell használni a kuplungot?

Mikor kell használni a kuplungot?

Figyelt kérdés
A sebességfokozat váltáson kívül.
2016. jún. 3. 13:28
 1/7 anonim ***** válasza:
80%
Elinduláskor és megálláskor is kell használni, másképp nem működik a dolog. A használat további módjai már fakultatívak: autóban lehet lábtartó a kuplungpedál, ha akarod, lehet nyomkodni-húzgálni kanyarodás közben is, hogy "meg ne szaladjon" - én ugyan egyiket sem javaslom, de nem érthetek mindenhez, nem vagyok én internetdiplomás fotelmérnök.
2016. jún. 3. 13:35
 2/7 anonim ***** válasza:
71%
Motor inditasnal sem art, nekem peldaul nem indul be, ha nem nyomom le a kuplungot.
2016. jún. 3. 13:39
 3/7 vatafak ***** válasza:
100%
Vészfékezésnél pl
2016. jún. 3. 15:27
 4/7 A kérdező kommentje:
és fékezésnél minden eseteben kell használni?
2016. jún. 3. 17:27
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Elindulásnál, sebességváltásnál,megállásnál.

Nekem úgy tanították hogy ha megállok akkor kuplung és fék.

De nagyon friss jogsis vagyok, ne szóljatok le ha rosszul mondtam :)

L

2016. jún. 3. 18:11
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha nagy sebességnél kanyarodsz nem ajánlatos használni.

Velem elofordult egyszer, hogy uresben kanyarodtm, közbe jott egy mento, es gyorsan gyorsítani kelett volna hogy mihamarabb kierjek a kereszteződésbol, ami igy elmaradt szoval a mentonekigy lassítani kellett.

Lenyeg hogy kanyarodni (pl. Varosban) nem ajánlatos uresben v. kuplunggal mivel az autó tehetetlensegebol adódóan akar meg is csúszhat amit igy nehezebb korrigálni.

Lattam mar ra peldat sajnos...

2016. jún. 3. 19:02
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha megálslz pl.
2016. jún. 4. 01:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!