Vettem egy autót használtan, kereskedésből! Ma megyek érte, az árba belealkudtam az olajcserét. Hogyan tudok megbizonyosodni róla, hogy el is végezték?
100 % ra sehogy! Max kihuzod az olajnívó pálcát és megnézed
mennyire látszik frissnek az olaj. Ha nem bizol bennük,
legfeljebb otthon cserélsz a kocsiba olajat, amugy is használt autó vételnél minimum az új olaj, gyertyák és veszérlés csere már szerintem.
Milyen autó?
Van rajta fém olajszűrő vagy filteres? Dízel-benzin?
Nívón látszik, hogy szép tiszta.
Inkább az a kérdés, hogy milyen olajat raktak bele? Valószínűleg a lehető legolcsóbbat. A számlán tételesen szerepelnie kell.
Az árból lealkudni szoktak, nem bele alkudni.
Az olajcserét utólagosan nehéz ellenőrizni, sőt még azon is filózhatsz, ha nem bízol bennük, hogy ha le is cserélték, milyen olajat öntöttek bele, és lecseréltek-e a szűrőt is.
Lehet korrekten megcsinálták, lehet nem...
Vannak korrektebb kereskedések, ezt nem vitatom, csak a gond az, ami neked is a problémád, hogy nem igazán lehet utólagosan ellenőrizni, hogy valóban el is végezték, amit ígértek.
Az olajcsere, olajszűrő, levegő szűrő (ha van pollenszűrő) cserén kívül a vezérműszíjat is le kell cserélni használt autó vásárlása esetén, ami általában még a vízpumpa cserét is jelenti.
Meg lehet ezt csináltatni a kereskedésben is, ha szerviz műhely is tartozik hozzá, adnak számlát az elvégzett munkáról, és felelősséget vállalnak az elvégzett munkára.
Azért jobb a kereskedésen kívüli szervizbe vinni az autót, mert ott már nem az az érdekük, hogy minél kevesebbet költve szabaduljanak meg a járgánytól. Persze, neked sem érdeked, hogy sokat költsél rá, de egy független szervizben azért szólnak, hogy ez-az nem tökéletes (pl rozsdásak a fékcsövek, kopott a fék, szilentek, lengéscsillapító, stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!