Használtautó kereskedésből történő vásárlásnál mindig ez a bevett szokás? Vagy csak kifogtunk egy manipulátort?
Szerintem a legtöbb kisebb autókereskedő ügyeskedik. Még a nagyobbak egy része is.
Szerintem elég nehéz megfogni őket. Egyszerűbb a csórikám büfésbódénál próbavásárlást kivitelezni pár száz forintért aztán kiszívni a vérét mert nem adott számlát az 500-ft-os lángosról, mint több százezerrel odamenni autót venni.
Ez az írjunk kevesebbet az adasvetelibe mint amennyiert vettem azert nagyon nagy baromság,mert mint az 1-es is irta,hogy attól nem kell kevesebb illetéket stb-t fizetni az autó után......csak az emberek fejébe van ez a városi legenda,hogy így kevesebb az átírás,és lehet már sosem kopik ki a köztudatból!
Illetve számodra lehet még ez óriási sz0pás,hiszen ha valami rejtett hibája van a kocsinak,es nálad a második nap letértdel,és ugye jön az a rész,hogy kéred vissza a pénhedet,akkor csak annyit fogsz visszakapni amennyi a papiron van!Senkit nem fog erdekelni,hogy ja te amugy többet adtál csak a papirra kevesebbet írtatok bla bla bla.....szóval igen is irja ra azt az arat amennyit valoban adtal erte!
Értem én hogy szabálytalan és adócsalás meg minden, de:
A kereskedő szeretne a pénzénél maradni. Akár megvette a kocsit akár csak betolta a tulaj hogy adják el és ha eladták 700at pengessenek ki neki (nem ugrik be a neve ennek az eladási formának), a lényeg hogy a kereskedőnek költségei voltak. Melósok, telefon, telephely, stb. Szóval szeretne a pénzénél maradni hogy megérje üzemeltetni a kereskedést.
Ha normálisan adózna, akkor 1.100.000 lett volna az autó, nem 1millió kereken. Te spóroltál 100ezret. Ha nagyon bánt a dolog, akkor menj vissza és mond meg hogy menjen legálisan a dolog, fizetsz további 100ezret.
""Magánszemélyek esetén is 10-ből 8-szor előjön az "írjunk már rá kevesebbet" vagy "húzzuk már ki, főnök" megoldás. Hogy miért, senki sem tudja. "
Igen. Veszek egy autót 500 ezer Ft-ért. Másnap eladom 1 millióért. Akkor az az 500 ezer plusz mi? Jövedelem.
Itt nem az illetékről van szó, hanem a jövedemadóról, azt akarják elkerülni.
Egy hajó kapcsán jártam utána, megvettem 1 millióért, csomót dolgoztam, majd jött egy vevő 1.8-ért, azt mondták hogy vagy adózik az ember a 800 ezer után hivatalosan, vagy bizonyítani kell hogy annyit ráköltöttem, és emiatt nagyobb az értéke.
Persze a szerződéseket egyelőre a kutya nem nézi, de érthető az emberek bizalmatlansága, mivel a technika már rég adott hozzá, hogy központi adatbázisba kerüljön ellenőrizzék hogy egy autó kitől kihez került milyen áron.
Egyértelmű adócsalás. Az a baj, hogy ha bármi probléma lesz a kocsival, ezt a papírt tudod csak felmutatni.
Amúgy bevette 700-ért, neked eladta 1 milláért... jó kis haszon nem? De... Te meg ha úgy vesszük buktál 300e-et.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!