Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Használtautó kereskedésből...

Használtautó kereskedésből történő vásárlásnál mindig ez a bevett szokás? Vagy csak kifogtunk egy manipulátort?

Figyelt kérdés
Engem nagyon meglepett a dolog, miszerint az adásvételi szerződésbe nem a tényleges árat írták be, hanem az eladásra kínált gépkocsi bekerülési árát... Vagyis valójában vettem 1 millióért egy kocsit, de az adásvételiben 700 000 Ft szerepel. Nem arról van itt szó, hogy ő nepperként olcsón megszerezte, majd az adózási kiskapukat kijátszva, (nehogy már a vételi és eladási ár különbözete után adót fizessen)a korábbi árat tünteti fel??? Akkor kérdezem, ő csak adómentesen keres több százezret ezen? Fizetni semmit nem fizet az állambácsinak? És ez még nem tűnt fel a NAV-nak???

2016. jan. 26. 08:50
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
Azt fejből nem tudom, hogy a kereskedőnek papíron mi után kell adóznia: az adásvételi szerződésen vagy a számlán (már ha van) feltüntetett ár-e a mérvadó. De azt tudom, hogy amit írsz, az nem csak a kereskedőkre jellemző. Magánszemélyek esetén is 10-ből 8-szor előjön az "írjunk már rá kevesebbet" vagy "húzzuk már ki, főnök" megoldás. Hogy miért, senki sem tudja. Van, aki még mindig abban a tévhitben él, hogy a kétmilliós autóra magasabb a vagyonszerzési illeték, mint a hatszázezresre - pedig nem így van. Más azért akarja így, nehogy a kapott pénzből adóznia kelljen, pedig nem kell. De olyan is volt, aki a vagyonosodási vizsgálattól félt, nehogy már kiszúrják, miből vesz 5 millióért autót, mikor az utóbbi 15 évben nem volt bejelentett munkaviszonya.
2016. jan. 26. 08:55
 2/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a legtöbb kisebb autókereskedő ügyeskedik. Még a nagyobbak egy része is.

Szerintem elég nehéz megfogni őket. Egyszerűbb a csórikám büfésbódénál próbavásárlást kivitelezni pár száz forintért aztán kiszívni a vérét mert nem adott számlát az 500-ft-os lángosról, mint több százezerrel odamenni autót venni.

2016. jan. 26. 08:59
 3/26 A kérdező kommentje:
Vevőként egészen biztos, hogy nincs semmi jelentősége, mert végül is sehol sem kérdezik tőlem mennyiért vettem... De ugye egy kereskedés számlát is állít ki róla, talán itt van a kutya elásva... Mert gondolom szintén számlával vette meg anno! Innentől viszont ha többért adja el mint amennyiért megvette, akkor bevételhez jut, ami után pedig ADÓZNIA KELLENE!!! Magánszemélyek esetén viszont teljesen értelmetlen az egész!
2016. jan. 26. 09:05
 4/26 A kérdező kommentje:
Éppen ez az! Én is erre gondoltam!!! Mindenkit cseszegetnek ennél jóval kevesebb csúsztatás miatt, de gondoljunk csak bele egy sok-sok milliós autónál mennyit kaszálhatnak? ADÓMENTESEN!!! Én csak egy kisautót vettem...
2016. jan. 26. 09:08
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelműen szabálytalan. Én így nem írnám alá a szerződést.
2016. jan. 26. 09:24
 6/26 Koplárovics Béci ***** válasza:
Az adásvételin gondolom az eladó nem is a kereskedés, hanem az előző tulaj. Jól gondolom?
2016. jan. 26. 09:33
 7/26 anonim ***** válasza:

Ez az írjunk kevesebbet az adasvetelibe mint amennyiert vettem azert nagyon nagy baromság,mert mint az 1-es is irta,hogy attól nem kell kevesebb illetéket stb-t fizetni az autó után......csak az emberek fejébe van ez a városi legenda,hogy így kevesebb az átírás,és lehet már sosem kopik ki a köztudatból!

Illetve számodra lehet még ez óriási sz0pás,hiszen ha valami rejtett hibája van a kocsinak,es nálad a második nap letértdel,és ugye jön az a rész,hogy kéred vissza a pénhedet,akkor csak annyit fogsz visszakapni amennyi a papiron van!Senkit nem fog erdekelni,hogy ja te amugy többet adtál csak a papirra kevesebbet írtatok bla bla bla.....szóval igen is irja ra azt az arat amennyit valoban adtal erte!

2016. jan. 26. 09:44
 8/26 Beviz Elek ***** válasza:
0%

Értem én hogy szabálytalan és adócsalás meg minden, de:

A kereskedő szeretne a pénzénél maradni. Akár megvette a kocsit akár csak betolta a tulaj hogy adják el és ha eladták 700at pengessenek ki neki (nem ugrik be a neve ennek az eladási formának), a lényeg hogy a kereskedőnek költségei voltak. Melósok, telefon, telephely, stb. Szóval szeretne a pénzénél maradni hogy megérje üzemeltetni a kereskedést.

Ha normálisan adózna, akkor 1.100.000 lett volna az autó, nem 1millió kereken. Te spóroltál 100ezret. Ha nagyon bánt a dolog, akkor menj vissza és mond meg hogy menjen legálisan a dolog, fizetsz további 100ezret.

2016. jan. 26. 10:08
 9/26 anonim ***** válasza:

""Magánszemélyek esetén is 10-ből 8-szor előjön az "írjunk már rá kevesebbet" vagy "húzzuk már ki, főnök" megoldás. Hogy miért, senki sem tudja. "

Igen. Veszek egy autót 500 ezer Ft-ért. Másnap eladom 1 millióért. Akkor az az 500 ezer plusz mi? Jövedelem.

Itt nem az illetékről van szó, hanem a jövedemadóról, azt akarják elkerülni.

Egy hajó kapcsán jártam utána, megvettem 1 millióért, csomót dolgoztam, majd jött egy vevő 1.8-ért, azt mondták hogy vagy adózik az ember a 800 ezer után hivatalosan, vagy bizonyítani kell hogy annyit ráköltöttem, és emiatt nagyobb az értéke.

Persze a szerződéseket egyelőre a kutya nem nézi, de érthető az emberek bizalmatlansága, mivel a technika már rég adott hozzá, hogy központi adatbázisba kerüljön ellenőrizzék hogy egy autó kitől kihez került milyen áron.

2016. jan. 26. 10:13
 10/26 anonim ***** válasza:

Egyértelmű adócsalás. Az a baj, hogy ha bármi probléma lesz a kocsival, ezt a papírt tudod csak felmutatni.

Amúgy bevette 700-ért, neked eladta 1 milláért... jó kis haszon nem? De... Te meg ha úgy vesszük buktál 300e-et.

2016. jan. 26. 11:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!