Megbízható jó robogó szervizt ismertek Budapesten?
Hátő. Most vagy rohadt jó biznisz a motorszerelés, vagy én választottam rossz szakmát.
Egy rohadt fékbetét ebbe a típusba 2.700,-Ft, és még csak nem is nagyker áron. Oké, be is kell szerelni, de bakker, ha nagyon bénázok, akkor is 1 óra alatt bőven megvan. Én hegesztőgép szervizben 4000,-Ft-os órabérrel dolgoztatok. De nagyzoljunk kicsit, legyen ez kapásból 6.000,-Ft. Plusz fékbetét, tehát 8.700,-Ft eddig.
Ezen kívül az átnézés konkrétan annyit jelentett hogy megnézte a szíjat a variátornál, és megnézte a folyadékokat, hogy mindenből van e elég, illetve kell e olajat cserélni vagy bármit. (nem kellett)
Most őszintén, ez mennyi idő lehet? 20-30 perc? De oké, legyen ez is egy óra, tehát +6000,-Ft, szóval eddig tartunk 14.700,-Ft-nál.
Ezután következett egy hozott riasztó beszerelése. Amit a kesztyűtartóba tett bele (mivel amúgy is ott futnak mellette a kábelek) szóval még egy idomot se kellett lebontania, csak kinyitni a kesztyűtartót, bekötni 3db kábelt egy csokival, leszigetelni, és gyors kötegelővel a vázhoz fogatni a riasztót. Mert konkrétan így van megoldva.
A riasztónak még lett volna olyan funkciója is, hogy gombnyomásra elindítja, illetve leállítja a motort. Erről még előtte lebeszélt, mert hogy felesleges, hülyeség, és tapasztalata alapján csak problémát okoz.
Tehát, ez nem lett bekötve.
Továbbá elvileg villogtatná az indexet is a riasztó, de ezt se kötötte be. Tehát annyit csinált, hogy tápkábelt, és gyújtást bekötött, és kész.
14.700 volt eddig számításom alapján, úgy hogy túloztam.. Akkor a riasztó ilyen módon való bekötése 21.300,-Ft? Vagy wtf?
Vagy 10.000,-Ft-os órabérrel számolnak a szervizesek? Vagy tényleg mivan?
S ez még reálisnak is tűnik? Ezek szerint máshol is mindenhol ez megy.
Tényleg szakmát fogok váltani... :D
De most komolyan, mit számolhattam el? Szóval hol tévedek?
Karburátorra rá se nézett, meg semmi. Még a gyertyát se vette ki, mert ugyan úgy van vezetve a kábel, ahogy hagytam, és ugyan annyira poros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!